Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Spanje

Clasol Bio nieuwkomer in biologische citrusteelt

De Valenciaanse Grupo Clasol heeft zojuist de krachten gebundeld met het Andalusische Frutas Sol y Sabor om Clasol Bio op te richten, een bedrijf dat zich toelegt op de teelt van bio-citrus.

Met deze stap wil Grupo Clasol voldoen aan de groeiende vraag naar biologische producten door een completer assortiment aan te bieden. Clasol Bio bezit 250 hectare eigen teelt, waaronder 187 hectare biologische sinaasappelen en een opslagplaats in Palma del Río, een stad in de provincie Córdoba.

"Sol y Sabor is al jaren bijna exclusief onze leverancier van biologisch citrus. Nu hebben we besloten om een stap verder te gaan. Clasol Bio, waarin beide partijen participeren, zal zowel de teelt als de afzet op zich nemen", zegt César Claramonte, CEO van Grupo Clasol.

De 7,5 miljoen kilo biologische sinaasappelen die het nieuwe bedrijf kan leveren, behoren tot de rassen Navelina, Salustiana, Navel Late, Navel Powel, Valencia Late en Navel Cara Cara. Daarmee wordt de gehele afzetkalender bestreken.

Deze nieuwe stap volgt kort op een vorige, want Grupo Clasol integreerde eerder dit jaar ook al de coöperatie San Alfonso. De groep heeft nu in totaal 2.750 hectare aan gewassen en een verwachte omzet van € 240 miljoen voor het boekjaar 2024/2025.

"We zijn in juli van dit jaar begonnen met de operationele integratie van San Alfonso, dus we kunnen stellen dat we in dit huidige citrusseizoen pas echt van start gaan. Het wordt een grote uitdaging", besluit César Claramonte.

Voor meer informatie:
César Claramonte
Grupo Clasol
Tel: +34 964585947 (Spanje)
[email protected]
www.clasol.com

Publicatiedatum: