Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Frutinter

Groene Satsuma's populair in Catalonië, maar ook importeurs tonen groeiende interesse

Het Spaanse mandarijnenseizoen gaat van start met de Satsuma-oogst en binnenkort zullen de eerste clementines en de vroege sinaasappelrassen, waarvan een hogere opbrengst dan vorig jaar wordt verwacht, op de markt komen.

"We zijn deze week begonnen met de oogst en afzet van Satsuma Okistu, een ras dat we met groene schil afzetten, voornamelijk op de groothandelsmarkt van Barcelona, waar we vijf stands hebben, maar ook rechtstreeks aan supermarktketens", zegt David Usó van de verkoopafdeling van Frutinter. Het bedrijf uit de provincie Castellón verwacht ongeveer een half miljoen kilo van dit ras te verkopen.

"Op de Catalaanse markt worden groene Satsuma's zeer gewaardeerd. Het fruit ligt de dag na de oogst al in de schappen. Verser is onmogelijk. We beginnen pas met de oogst als het fruit de juiste Brix-waarde heeft, omdat we ervan overtuigd zijn dat dit de consumptie van mandarijnen het meest stimuleert", legt David Usó uit.

Hoewel er in andere Europese landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, vooral ruimte is voor ontgroende Satsuma's, beginnen volgens de verkoopverantwoordelijke van Frutinter sommige importeurs interesse te tonen in Satsuma's met een groene schil.

Tussen week 39 en 40 verwacht het bedrijf te beginnen met de verkoop van de eerste Oronul en Orogros clementines. Het eerste citrus met blad zal zo een week eerder op de markt komen dan het product zonder blad.

De eerste sinaasappelen van Frutinter zullen tussen week 40 en 41 arriveren. Ze zijn van het M7 ras, dat eerder geplukt wordt dan de Navelina's, die in week 42 beschikbaar zullen zijn.

Volgens David Usó zal de sinaasappelopbrengst dit seizoen beter zijn dan vorig jaar, toen de oogst fors achterbleef, vooral in Andalusië. "We verwachten echter minder kilo's van de vroege clementines, zoals Oronul, Orogros en Clemenules. Het valt ook nog te bezien hoe de markt zal reageren op de aanwezigheid van Spaans en overzees aanbod, maar in principe wordt minder aanboddruk verwacht."

Frutinter zet jaarrond citrus en meloenen af, overwegend op de Spaanse markt. In de winter ligt de nadruk evenwel op de export.

"We zijn erg tevreden over de afzet van Spaanse meloenen. We hebben enkel nog wat product uit Castilla-La Mancha. Het was een jaar met een grote opbrengst en weinig impact van het weer. Vorig jaar was dat wel anders. Er zijn natuurlijk wat ups en downs geweest, maar over het algemeen was het een acceptabel seizoen, met correcte prijzen voor zowel telers als handelaren", zegt David Usó.

"Begin oktober ontvangen we de eerste containers met meloenen van eigen teelt in Brazilië. Daar zullen voor het eerst ook watermeloenen bij zitten. Ons project in Brazilië krijgt steeds meer vaste grond en elk jaar lukt het ons om iets in volume te groeien", besluit David Usó.

Voor meer informatie:
Frutinter
Tel: +34 964 506310 (Spanje)
[email protected]
www.frutinter.com

Publicatiedatum: