Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
50 jaar Affeldt Maschinenbau - generatiewisseling en voortdurende technische vooruitgang

"Duidelijke trend naar automatisering van secundaire verpakking"

Affeldt Maschinenbau viert dit jaar haar 50e verjaardag. In de afgelopen vijf decennia heeft het Duitse bedrijf, dat sinds 2010 onder de huidige naam opereert, zich ontwikkeld tot een internationaal actieve leverancier van machines en installatietechniek in de landbouw- en bakkerijsector en onderhoudt het langdurige samenwerkingsverbanden in heel Europa en Noord-Amerika. In het jubileumjaar is ook Ludwig Volbert toegetreden tot het managementteam, wat betekent dat de volgende generatie nu aan het roer staat van het familiebedrijf.

Op het gebied van weeg- en verpakkingstechnologie heeft Affeldt zich altijd aangepast aan de eisen van de markt. Al in de jaren 80 verrijkte het bedrijf de markt met de eerste elektronische en computergestuurde weegmachines en de ingebruikname van de eerste flow-wrapmachine. In de decennia die volgden werden ook nieuwe standaarden gezet, waaronder een krachtig afvoersysteem voor het verpakken van paprika's met een output van meer dan 70 verpakkingen per minuut.

Tot de nieuwste systemen van Affeldt behoren de ultrasone maasmachine AVN 929 U en de nieuwe 14FF-generatie weegmachines met geoptimaliseerde toegankelijkheid voor onderhoud en reiniging en gestandaardiseerde componenten. "We zien een duidelijke trend in de richting van automatisering van secundaire verpakkingen in alle segmenten", meldt het management van het Noord-Duitse bedrijf.


Een deel van het team van Affeldt Maschinenbau; het bedrijf heeft momenteel ongeveer 60 mensen in dienst.

Gezamenlijk beursoptreden met Daumar
Als onderdeel van de strategische samenwerking met het Spaanse bedrijf Daumar is Fruit Attraction nu ook een niet te missen beurs geworden, vervolgt het bedrijf. "We zullen samen met onze partner Daumar aanwezig zijn in Madrid en ons in het bijzonder richten op onze 14FF high-performance weegmachine met modulair uitvoersysteem. Het absolute hoogtepunt zal de live demonstratie zijn van de capaciteit van de machine van 100 verpakkingen per minuut," besluit het bedrijf.

Bezoek het bedrijf op Fruit Attraction: Paviljoen P09, Stand 9F29

Voor meer informatie:
Torben Ellerbrock
AFFELDT Maschinenbau GmbH
Altendeich 14
25335 Neuendorf, Duitsland
Tel: +49 4121 296 185
[email protected]
www.affeldt.com

Publicatiedatum: