Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Christophe Hansen nieuwe Europees Commissaris voor Landbouw

Dinsdagochtend 17 september heeft EU-voorzitter Ursula von der Leyen de portefeuilleverdeling van de nieuwe Europese Commissie bekendgemaakt. De Luxemburger Christophe Hansen is de beoogde nieuwe Europees Commissaris voor Landbouw. Wopke Hoekstra is de Nederlandse Eurocommissaris. Hij wordt verantwoordelijk voor Klimaat en Schone Groei, waarbij hij zal werken aan de verdere implementatie van het Europese klimaatbeleid.

Christophe Hansen maakt de overstap vanuit het Europees Parlement waar hij de afgelopen zes jaar de Christelijke Sociale Volkspartij vertegenwoordigde. Deze partij heeft zich in Europa verbonden aan de Europese Volkspartij, waartoe onder meer ook het CDA behoort. Sinds 2019 was Hansen coördinator in de Commissie internationale handel en rapporteur van het Europees Parlement voor de handels- en samenwerkingsovereenkomst met het Verenigd Koninkrijk na de Brexit.

De nieuwe landbouwcommissaris spreekt zes talen, waaronder Nederlands. Van januari 2014 tot mei 2016 was hij milieuattaché bij de permanente vertegenwoordiging van Luxemburg bij de Europese Unie. Tijdens het Luxemburgse voorzitterschap van 2015 was hij ook voorzitter van de groep milieu van de Europese Raad. Hansen gaat als Eurocommissaris aan de slag met de aanbevelingen van de Strategische Dialoog om van daaruit een visie voor Landbouw en voedsel te ontwikkelen.

Bron: Europese Commissie

Publicatiedatum: