Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Portugal: Supermarktverkopen blijven stijgen

VK: Omzetgroei supermarkten vertraagt na zomervakantie
De omzetgroei van Britse supermarkten is de afgelopen maand vertraagd doordat consumenten na hun zomervakantie minder uitgaven, zo blijkt uit gegevens uit de sector op woensdag. Volgens marktonderzoeker NIQ steeg de omzet van de Britse supermarkten met 4% in de vier weken tot 7 september, na een stijging van 5,5% in het rapport van vorige maand. "Deze vertraging in de groei is waarschijnlijk te wijten aan koeler weer en een terugkeer naar de normale routine voor het winkelend publiek na de zomervakantie", aldus NIQ. De gegevens van de onderzoeker, de meest actuele momentopname van het consumentengedrag in het VK, bewees dat het aandeel van het online kanaal in de uitgaven van supermarkten is gestegen naar 13% van 12,5% een jaar geleden.
Bron: Reuters

Portugal: Supermarktverkopen blijven stijgen
De omzet van de foodretail in Portugal bereikte in het jaar tot juli een totaal van €8,8 miljard, een stijging van 4,4% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit volgt op een stijging van 14,1% in de retail in dezelfde periode in 2023. Volgens gegevens van Nielsen IQ Scantrends waren uitgaven aan levensmiddelen goed voor 41,1% van de totale omzet van de food retail in de eerste 32 weken van het jaar (de periode tot 11 augustus), een stijging ten opzichte van 40,5% vorig jaar. Aankopen van levensmiddelen waren goed voor €3,6 miljard van de omzet van de food retail. In combinatie met zuivel en diepgevroren producten waren de levensmiddelenaankopen goed voor twee derde (66,7%) van het totaal, oftewel €5,9 miljard.
Bron: ESM Magazine

VK: Mede-eigenaar Asda neemt ontslag, Lord Rose neemt verantwoordelijkheden over
Asda heeft aangekondigd dat Mohsin Issa terugtreedt uit zijn leidinggevende rol om zich te richten op zijn eerder aangekondigde rol als enige CEO van EG Group. Stuart Rose zal Mohsin's uitvoerende verantwoordelijkheden overnemen naast Rob Hattrell en Asda's zeer ervaren managementteam. Rob is momenteel partner bij TDR Capital en bestuurder in het bestuur van Asda. Mohsin blijft mede-eigenaar van Asda en non-executive in het bestuur. Lord Rose, voorzitter van Asda: "We respecteren Mohsin's beslissing om zijn rol bij Asda, waar zijn werk voltooid is, op te geven om de enige CEO van EG Group te worden. We zijn Mohsin erg dankbaar voor de rol die hij heeft gespeeld bij het toezicht houden op Asda, waaronder de introductie in de groeimarkt van gemakswinkels en de introductie van een loyaliteitsapp die nu door meer dan zes miljoen klanten wordt gebruikt. Hij heeft de basis gelegd voor een IT-infrastructuur van wereldklasse, die Asda versterkt voor de lange termijn. Ik kijk ernaar uit om te blijven profiteren van zijn inzicht als niet-uitvoerend bestuurder in ons bestuur."
Bron: Asda

Spanje: Mercadona waarschuwt voor limiet contant betalen in zijn supermarkten en het maximum aantal munten dat het accepteert
Mercadona heeft een aantal van de meest voorkomende twijfels van zijn klanten over de door de supermarktketen geaccepteerde betaalmethoden opgehelderd. Het Valenciaanse bedrijf heeft via zijn klantenservicekanaal antwoord gegeven op vragen van consumenten over de betaling van aankopen in contanten of met een creditcard. Mercadona legt uit dat het maximumbedrag om contant te betalen in de winkels van de keten "wettelijk niet hoger mag zijn dan 999,99 euro". Daarom stelt hij zijn "bazen", zoals het bedrijf zijn klanten noemt, voor dat "als het aankoopbedrag hoger is, tot dat bedrag contant kan worden betaald en de rest met een betaalkaart." Het bedrijf benadrukt in deze zin dat "we elke bankpas met het symbool van Visa, MasterCard of Teacher accepteren". Aan de andere kant waarschuwt hij dat "American Express niet geaccepteerd wordt".
Bron: TopBuzzTimes