Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Pacific Produce

"Moeizaam seizoen voor grote avocado's"

Voor de start van het Peruaanse avocadoseizoen werd voorspeld dat de volumes met 25-30% zouden kunnen dalen, maar voor de Britse importeur Pacific Produce bleek dit niet het geval te zijn. "Op basis van zeestatistieken tot week 36 hebben we in totaal 22.706 containers die Peru verlieten, vergeleken met 24.138 in 2023. Dit is tot nu toe slechts 6% minder dit jaar," legt Mirko Infantes van het bedrijf uit.

Er was inderdaad een daling in de totale volumes vanuit Peru die werd veroorzaakt door de effecten van El NiƱo, waarbij sommige teeltbedrijven een tastbaar percentage van hun oogst verloren.
"Er was een overvloed aan kleine maten in april en mei, terwijl er een tekort aan grote maten was. Dit resulteerde in lage prijzen voor het kleine fruit en hoge prijzen voor de grote maten. Tegen het einde van het seizoen is er echter veel vraag naar klein fruit; grote maten behalen goede prijzen, maar de programma's zijn grotendeels al gedekt."

Europa is over het algemeen de belangrijkste klant voor Peruaanse avocado's, vanwege de nabijheid van Mexico is het deze herkomst die het overgrote deel aan de VS levert. Dit jaar daalde het volume avocado's uit Peru naar de VS met 10%.

"Dit seizoen leek moeilijker te zijn als het gaat om grote maten, er werden te veel 20/22's gevraagd in het VK, in sommige gevallen moesten we de volumes verlagen, omdat de mix van maten niet ideaal was."

In Zuid-Afrika waren de volumes dit seizoen lager door het slechte weer. Ook moest de oogst van Hass worden geforceerd omdat het fruit niet te lang aan de bomen kon blijven hangen. Het Peruaanse seizoen loopt ten einde, er ligt nog steeds fruit op het water en er worden nog steeds lage volumes verscheept.

Voor meer informatie:
Mirko Infantes
Pacific Produce
Tel.: +44 (0)1865 877802
[email protected]
www.pacificproduce.co.uk

Publicatiedatum: