Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lage prijzen voor Braziliaanse limes

Natural Import heeft een samenwerking aangekondigd met een nieuw limesmerk, zegt Audrik Victoria, die recent bij het team van de Portugese groothandelaar is gekomen. "Met deze nieuwe stap willen we hoogwaardige limes aanbieden die aansluiten bij de behoeften van de Europese markt, waar de prijzen laag zijn en de kwaliteit onzeker is."

Dankzij het nieuwe partnerschap kan Natural Import de volumes verhogen, legt Victoria uit. "Vorig jaar importeerden we slechts twee containers per week. Dit jaar hebben we ons volume verhoogd naar vijf containers. Om een constante stroom van zorgvuldig geselecteerde limes te waarborgen, maken we gebruik van duurzame landbouwpraktijken die een residuvrij, smaakvol product garanderen. Tegelijkertijd willen we voldoen aan de eisen van de meest veeleisende consumenten, wat ons heeft aangezet tot deze nieuwe samenwerking."

Omdat er logistiek enkele hindernissen moesten worden overwonnen, arriveerden veel limes uit Brazilië tegelijkertijd in Europese havens, vertelt Victoria. "Helaas kwamen door slechte weersomstandigheden in augustus veel schepen met limes vast te zitten in de haven van Santos. Hierdoor arriveerden alle ladingen gelijktijdig in Europa, wat leidde tot een oververzadigde markt en prijsdalingen in september tot €6,00 en €7,00 per doos. We verwachten dat deze situatie in oktober zal verbeteren, met prijzen die terugkeren naar de gebruikelijke range van €9,00 tot €10,00 per doos."

Ondanks deze uitdagingen is Victoria er zeker van dat hun bedrijf in staat zal zijn om een succesvol seizoen te hebben in de resterende maanden van het seizoen. "Vooruitlopend op dit herstel volgende maand, zijn we voorzichtig optimistisch dat ons partnerschap met dit nieuwe merk ons een voorsprong op de markt zal geven, met limes van hoge kwaliteit die op het juiste moment in het seizoen aankomen wanneer de prijzen weer stijgen."

"We zijn ook blij om aan te kondigen dat het Natural Import team als bezoekers aanwezig zal zijn op Fruit Attraction Madrid 2024 in oktober dit jaar. Ontmoet ons daar en leer meer over onze nieuwe partnerschappen!" besluit Victoria.

Voor meer informatie:
Audrik Victoria
Natural Import
Tel: +351 932 732 983
[email protected]
www.naturalimportpt.com

Publicatiedatum: