Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bio pistache-oogst op Sicilië van start

Na de start van de pistacheoogst in verschillende dorpen op Sicilië, is het de beurt aan Racalmuto, in de provincie Agrigento. Luigi Brucculeri heeft er 13 hectare biologisch gecertificeerde gewassen staan en de kwaliteit is dit jaar tevredenstellend.

Met een beplantingsplan van 6x7 meter is volledige mechanisatie mogelijk bij het bewerken van de grond en het oogsten van de pistaches. Hierdoor kan het bedrijf de kosten drukken en de productiviteit verhogen.

In tegenstelling tot de Bronte pistache wordt in Agrigento elk jaar geoogst. "De kwaliteit is bovendien telkens uitstekend", zegt Luigi Brucculeri. "Ons product valt onder de beschermde oorsprongsbenaming Pistacchio di Raffadali en met de biologische certificering, verkregen na de nodige jaren van omschakeling, denken we een voorsprong te hebben op de concurrentie, die voor ons buiten Sicilië ligt."

Vorig seizoen kreeg Luigi Brucculeri offertes van € 16,50 per kilo voor het product in de dop, maar vanaf dit jaar heeft het bedrijf een machine om de dop te verwijderen, waarmee het meer waarde kan toevoegen aan de eigen productie.

Tasta, taste of Sicily
"Met het merk 'Tasta, taste of Sicily' zullen we vanaf dit jaar geen pistaches meer in grote zakken verkopen, maar in elegante 200 gramsverpakkingen, rechtstreeks aan de retail en horeca, die steeds op zoek is naar bijzondere producten. Al zullen we uiteraard ook nog andere verpakkingsformaten beschikbaar hebben", besluit Luigi Brucculeri.

Voor meer informatie:
Azienda Agricola Brucculeri Luigi
Via Michelangelo 8
92020 Castrofilippo (AG) – Italië
Tel: +39 3482268105
[email protected]
https://www.tasta.bio/

Publicatiedatum: