Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Voorstel Europese Commissie gedogen residuen op importvoeding teruggefloten

Het Europees Parlement heeft krachtig stelling genomen tegen het voorstel van de Europese Commissie om residuen van bepaalde gewasbeschermingsmiddelen, die verboden zijn in de teelt in de EU, toe te staan in geïmporteerde voedingsmiddelen. Het gaat onder meer om benomyl, carbendazim en thiofanaat-methyl in citroenen, limes, mandarijnen en okra.

De Europese Commissie is nu verplicht om haar voorstellen in te trekken en is gevraagd om nieuwe ontwerpen in te dienen waarin maximumwaarden voor deze residuen worden vastgesteld.

Met deze stellingname toont het Europees Parlement dat het belangrijk is dat geïmporteerde voedingsproducten aan dezelfde strenge normen voldoen als producten die in de EU worden geproduceerd, zodat eerlijke concurrentie wordt gewaarborgd en de gezondheid van burgers in zowel Europa als de producerende landen wordt beschermd.

Bron: agrodiario.com

Publicatiedatum: