Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste Franse flespompoen op de markt

Volgens Eric Godard-Durand, voorzitter van Agence Laparra, kent het Franse flespompoenseizoen "een langzame start". "Dankzij het weinig zomerse weer is er wel wat vraag, maar het is en blijft zomer en dus trekt de pompoenafzet nog niet echt aan. Vanaf oktober zou daar verandering in moeten komen, zoals elk jaar het geval is. Het seizoen ziet er veelbelovend uit, want er is voldoende product van goede kwaliteit." Naast het Franse aanbod zijn er sinds augustus ook Spaanse flespompoen op de markt.



Een product dat zich blijft ontwikkelen
Waar aan de flespompoen vroeger het etiket van 'ouderwetse' groente hing, neemt hij nu weer een ereplaats in in de Franse keuken. "De vraag groeit elk jaar", bevestigt Eric Godard-Durand. Vanwege de goede vraag, maar ook omdat deze pompoen makkelijk te telen is, kiezen veel Franse telers voor dit gewas.

Open Golf des Fruits et Légumes
Van 27 tot 30 september wordt inmiddels de 31e editie van de Open Golf des Fruits et Légumes in Barcelona gehouden. Dit evenement brengt elk jaar een vijftigtal spelers uit de groente- en fruitsector samen, waaronder transporteurs, handelaren, verwerkers, telers en koelspecialisten voor een gezellig samenzijn. "Er is geen minimumniveau vereist, ook een beginnend golfer kan deelnemen", zegt Eric Godard Durand, medeorganisator van het evenement.

Voor meer informatie:
Eric Godard Durand
Agence Laparra
62A, rue de Montpellier
Bat C2
94622 Rungis (Frankrijk)
Tel: +33 1 46 86 40 30
Mob: +33 6 09 22 20 84
[email protected]
www.laparra.fr

Publicatiedatum: