Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marius Jansen, JJK Uienhandel:

"Vorig jaar had iedereen moed in het uienseizoen en ging het fout, dit jaar zou het scenario weleens tegengesteld kunnen zijn"

Tholen - Uiensorteerders hebben momenteel goed hun werk. "De prijs ligt op een goed niveau en de vraag komt dan ook overal vandaan. Vorig jaar waren de prijzen voor veel bestemmingen te hoog, nu kunnen ze er beter mee uit de voeten", constateert Marius Jansen van J. Jansen & Zonen Uienhandel. "Ik verwacht dan ook dat we over de laatste weken een flinke sprong in de exportcijfers gaan zien. Ik ga ervan uit dat die boven de 30.000 ton uitkomen, als ik zie hoe druk het is."

"In de baal liggen de prijzen van de middelsortering rond de 20 cent, de grove uien op 21 cent en de supers worden voor 23 cent verkocht. "Er zit dus een stijgende lijn in", aldus Marius, die samen met zijn broers Pieter en Henk en zoon Jaco het bedrijf leidt. "Vorig jaar lagen de prijzen op wel 40-50 cent, maar dat remde toen de export ook behoorlijk. Vorig jaar had iedereen vertrouwen in het seizoen en op dit moment nog niet. Maar vorig jaar is het toch weer anders gegaan en dit jaar zou het scenario weleens tegengesteld kunnen zijn. Maar de grote uitdaging dit jaar gaan we zien bij de grove uien en de supers."

"We zijn volop aan het inschuren, maar gezien het hele groeiseizoen is er kwalitatief wel wat aan de hand. Die problemen gaan nu openbaar worden, zeker met de inwendige kwaliteit verwacht ik de nodige problemen. Dat wordt toch wel spannend, zeker naar de tweede seizoenshelft toe", vervolgt de verpakker. JJK heeft zelf twee machines van Flikweert Vision besteld voor het komende seizoen. "Ik heb ze aan het werk gezien en heb er alle vertrouwen in, dat gaat sowieso mankracht schelen."

J. Jansen & Zonen Uienhandel richt zich op het sorteren en verpakken van de uien voor exporteurs en levert zelf industrie-uien aan Oost-Europa. "Ook gaan er al heel wat uien weg voor de industrie naar Polen. Wij hebben in Nederland kwaliteitsproblemen, maar dat geldt net zo goed voor de telers in Duitsland, Polen en andere Europese landen. Jaco is deze week naar Polen geweest en daar zijn de uien zeker niet beter dan vorig jaar. Ik zie daarom ook best veel mogelijkheden voor de levering aan de Poolse industrie en inpakkers. "

Voor meer informatie:
Marius Jansen
J. Jansen & Zonen Uienhandel B.V.
Hansweertsestraatweg 41
4416 ND Kruiningen
Tel.: 0113-382932
[email protected]