Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Picnic helpt gezinnen met het kiezen van maaltijden

"Klanten plannen in één minuut alle gerechten voor de hele week"

Online supermarkt Picnic lanceert op 23 september de Weekplanner in zijn app. Daarmee biedt de websuper klanten de mogelijkheid om te bepalen welke gerechten er die week op tafel staan, deze automatisch te bestellen en te laten bezorgen met de andere boodschappen. Klanten geven in de app hun voorkeuren aan, bijvoorbeeld voor hoeveel personen er wordt gekookt, of er dieetwensen zijn, of er wel of geen vlees of vis wordt gegeten, enzovoort. Zelfs de apparaten in de keuken kunnen aangegeven worden, zoals een airfryer.

Per dag van de week geeft de app vervolgens een aantal suggesties per dag waaruit de klant kan kiezen. De ingrediënten worden aan het boodschappenmandje toegevoegd, waarbij software zoveel mogelijk de voordeligste verpakking kiest. Ingrediënten die al in huis zijn kunnen verwijderd worden, waardoor verspilling wordt geminimaliseerd. Als op maandag voor een recept bijvoorbeeld een halve broccoli nodig is en op woensdag ook, dan stelt de app voor om slechts één stronk te kopen. Dat scheelt verspilling en bespaart kosten. In totaal kent de weekplanner 1500 verschillende recepten.

Klanten worstelen met gerechten
"Klanten gaven aan dat ze elke week worstelen met het bedenken van lekkere, gezonde en gevarieerde gerechten om op tafel te zetten", aldus medeoprichter van Picnic Michiel Muller. "De Weekplanner is de perfecte oplossing omdat je hele weekmenu in één minuut is geregeld, terwijl je wel alle flexibiliteit hebt om keuzes per dag te blijven maken. Bovendien komen we toch al bij onze klanten aan de deur met de gewone weekboodschappen."

Een team van ontwikkelaars heeft meer dan een jaar aan de Weekplanner gewerkt, waarbij voortdurend aan een groep klanten gevraagd werd welke functies ze handig vinden. Zo kunnen klanten hun eigen favoriete recepten aan de app toevoegen. Muller: "Klanten krijgen in de app een goed overzicht van hoe de maaltijden er die week uitzien en hoe ze bereid moeten worden, het is een soort agenda. Het ondersteunt gezinnen met kiezen en koken, waardoor ze daar minder tijd aan kwijt zijn en toch een gezonde maaltijd op tafel kunnen zetten."

Bron: Picnic

Publicatiedatum: