Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oogst Sweet Sensation in volle gang

De oogst van Sweet Sensation is vorige week gestart. Eind deze week zullen de meeste percelen geoogst zijn. De verwachting is dat er dit jaar iets minder dan 5 miljoen kilo van de bomen af zal komen.

Kwaliteit, smaak en kleur
De maat van de peren is dit jaar goed. De meeste peren vallen in de retailmaten. Kleine peren zijn er nauwelijks. Net als bij andere perenrassen hebben een aantal Sweet Sensation telers te maken gehad met hagelbuien op het perceel, wat maakt dat er dit seizoen grotere kwaliteitsverschillen zijn tussen de verschillende percelen.

De peren die net niet voldoen aan de Sweet Sensation eisen, maar nog steeds kwalitatief goed zijn, worden verkocht onder de merknaam Sweet Dored. Voor de smaak en kleur maakt dit geen verschil. Beide kwaliteit peren zijn ook dit jaar weer mooi rood geblost en heerlijk zoet van smaak.

Start verkoopseizoen
De verkoop van de peer start half oktober. De meeste peren zullen ook dit seizoen weer verkocht worden in Duitsland. Daarnaast is er onveranderd veel vraag in Oost-Europese landen. In Engeland wordt de Sweet Sensation vooral "ready-to-eat" verkocht.

Ton van Wiggen (verkoopleider Sweet Sensation) vertelt: "Op basis van de ervaringen van voorgaande jaren, de marktsituatie en de gesprekken die we tot nu toe gevoerd hebben met onze vaste afnemers zien we het seizoen met veel vertrouwen tegemoet voor zowel de Sweet Sensation als de Sweet Dored."

Voor meer informatie:
The Greenery
Ton van Wiggen
Mob: +31 654 378 700
Chris van der Velden
Mob: +31 650 214 630
www.thegreenery.com

Publicatiedatum: