Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zimbabwe zet in op export van Cantaloupe meloenen

ZimTrade richt zich op de export van Cantaloupe meloenen om de exportbasis van Zimbabwe te diversifiëren, aldus NewsDay Business. Er is een exportcluster voor Cantaloupe gevormd, waarin wordt samengewerkt met lokale universiteiten, beroepsopleidingscentra, kleine telers en telers op het platteland, en een lokale tussenpersoon, Eden Chase. Dit samenwerkingsverband wil het potentieel van Onderwijs 5.0 benutten om de opbrengst van land- en tuinbouw te verbeteren door middel van onderzoek, innovatie en technische expertise.

Het initiatief speelt in op de groeiende vraag naar Cantaloupe in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en het Midden-Oosten, waar steeds meer interesse is in groenten en fruit uit Zimbabwe. De wereldwijde markt voor Cantaloupe heeft naar schatting een onbenut exportpotentieel van ongeveer $1,1 miljard, met de VAE als een bijzonder veelbelovende markt door de grote afhankelijkheid van geïmporteerd fruit.

Allan Majuru, CEO van ZimTrade, benadrukte de kans voor lokale telers en exporteurs om door te dringen op de opkomende markten voor Cantaloupe door zich te houden aan wereldwijde kwaliteitsnormen. Hij benadrukte het belang van duurzame teeltpraktijken zoals geïntegreerde bestrijding van plagen, waterconservering en biologische teelt om aan de markteisen te voldoen en de reputatie van Zimbabwaanse producten te verbeteren.

Majuru noemde ook de inspanningen van ZimTrade om Cantaloupe op de Maleisische markt te introduceren, waarbij het fruit werd gepresenteerd op de Maleisische International Halal Showcase. Dit evenement bood Zimbabwaanse telers een platform om in contact te komen met internationale kopers in de halalmarkt. Hij merkte verder op dat lokale telers steeds meer interesse hebben om Cantaloupe te telen, dankzij de uitbreiding van het plantgebied en de verbeterde teelttechnieken die zijn ontwikkeld door onderzoeks- en opleidingsinitiatieven van onderwijsinstellingen.

Cantaloupe, bekend om zijn voedingswaarde en culinaire veelzijdigheid, wordt in Zimbabwe op kleine schaal verbouwd. Het fruit, dat goed gedijt in warme, droge zomers en zachte winters, biedt Zimbabwe de kans om de teelt uit te breiden en aan de lokale en internationale vraag te voldoen.

Bron: NewsDay

Publicatiedatum: