Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Aardbeienteelt in Egypte kost $9.000 per 0,4 ha"

Aardbeientelers in Egypte staan voor grote uitdagingen. Terwijl de klimaatverandering de opbrengsten beperkt, stijgen de teeltkosten voortdurend. "We proberen nog steeds de hoeveelheden te verhogen ten opzichte van voorgaande seizoenen om de hoge kosten te compenseren. Aan de andere kant maken de klimaatverandering en de stijgende temperaturen het moeilijk, zo niet onmogelijk, om de volumes aanzienlijk te verhogen," zegt Sherif Mosry, CEO van Promo Foods.

De teler vervolgt: "De weersomstandigheden zijn erg moeilijk, wat de fytosanitaire situatie aantast door de hoge temperaturen. Dit zal de gewassen in het algemeen schaden."

De intensivering van de teeltactiviteiten om de moeilijke fytosanitaire situatie het hoofd te bieden, leidt volgens Morsy tot een stijging van de teeltkosten. "De kosten voor het telen van aardbeien in Egypte bedragen dit seizoen maar liefst 9000 dollar per acre (0,4 ha), dus de prijzen aan het begin van het seizoen zullen hoog zijn, meer dan 8 dollar per kilo."

Naast de kosten van teeltbedrijven rapporteert Morsy "stijgingen op alle fronten." Hij legt uit: "De arbeidskosten zijn gestegen door de stijging van de lonen. Transport- en verzendkosten rijzen de pan uit, luchtvracht kost nu meer dan $2 per kilo."

"En bovenal wordt de prijs van zaailingen en royalty's erg duur, omdat ze worden betaald in USD, als gevolg van de devaluatie van de Egyptische pond," besluit Mosry.

Voor meer informatie:
Sherif Morsy
Promo Foods
Tel: +20 1005604152
[email protected]

Publicatiedatum: