Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Internationale markt vraagt om meer ananas"

De wereldwijde vraag naar ananas is hoog, terwijl Costa Rica al het maximale levert. "De teelt van ananas zal naar verwachting stabiel blijven voor de rest van dit laatste kwartaal van 2024," zegt Luis Vásquez, van Upala Agrícola in Costa Rica.

De hogere vraag zet telers en exporteurs in Costa Rica echter onder druk om meer ananas te verzenden. "Dit is een uitdaging," zegt Vásquez, omdat ze al aan het maximum van hun volumes zitten. "De markt vraagt om meer fruit, maar de telers en exporteurs in Costa Rica hebben niet genoeg volume beschikbaar."

De Zuid-Amerikaanse ananastelende landen hebben een moeilijk jaar achter de rug, omdat het warmere weer tot minder regenval heeft geleid. Dit had gevolgen voor de bloei en de uiteindelijk beschikbare ananas. Vásquez zegt dat de prijzen voor ananas die zij als telers ontvangen ook niet stijgen als de vraag toeneemt, waardoor er geen stimulans is om de volumes te vergroten. "Laten we niet vergeten dat de prijzen het hele jaar door gelijk blijven, dus seizoensgebonden veranderingen kunnen alleen in het voordeel zijn van tussenhandelaren."

Upala Agrícola is een agro-industrieel bedrijf in het noorden van het land, in het kanton Upala, Alajuela. Hun gewassen beslaan meer dan 3.800 ha die gewijd zijn aan de teelt en export van verse ananas. Costa Rica staat bekend om zijn verse ananas van de variëteit MD2 Gold, ook wel bekend als Golden Pineapple, die wordt gekenmerkt door zijn zoetheid, aroma, sappigheid en vruchtvlees met een romige gele kleur.

Ze exporteren naar de Verenigde Staten en Canada, maar ook naar de Europese Unie. Belangrijke markten zijn Spanje, Italië, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Portugal en België. De terugkeer naar school en het koelere weer zorgen doorgaans voor een hogere vraag naar ananas in deze regio's. Daarnaast bereikt Upala Agrícola ook andere bestemmingen, zoals Israël, Korea, Turkije en het Verenigd Koninkrijk.

Voor meer informatie:
Luis Vasquez
Upala Agrícola
[email protected]
www.upalagricola.com

Publicatiedatum: