Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste groene citroenen van het nieuwe seizoen op de markt

De oogst en afzet van groene Primofiore citroenen, een ras dat verkocht mag worden als de kleur lichtgroen wordt, is vorige week van start gegaan bij het Italiaanse bedrijf Pado. De vraag is levendig, vooral omwille van het schaarse aanbod van citroenen van het zuidelijk halfrond.

"De oogst is tien dagen eerder van start gegaan wegens het zachte weer tijdens de bloeifase. Na een maand oogsten gaan we over op de pluk van de gele Primofiore citroenen en Navelina VCR en Fukumoto sinaasappelen", vertelt Domenico Papaianni, derde generatie eigenaar van Pado.

"De eerste ladingen zijn bestemd voor de groothandelsmarkten van Rimini, Verona en Macerata. De citroenen worden enkellaags met blad verpakt in een karton. De volumes zullen volgende week al toenemen, zodat we aan alle bestellingen uit Midden- en Noord-Italië kunnen voldoen. De vraag is hoog en de prijzen zijn meer dan bevredigend. De belangrijkste kenmerken van dit fruit zijn de gladde eetbare schil, geen naoogstbehandelingen, een goede zuurgraad, een intens aroma en een sapgehalte van ruim 30%."

Pado teelt dertien citrusrassen, waaronder citroenen, limes, clementines en (bloed)sinaasappelen, goed voor een opbrengst van ongeveer 1.200 ton en een oogstkalender van tien maanden.

"Sinds 2010 hebben we de bedrijfsprocessen gemoderniseerd met mogelijkheden tot beheer op afstand, waterbesparing en zelfvoorziening op energiegebied. We maken gebruiken van nuttige insecten en bijen. Bij ons geen glyfosaat, geen naoogtsbehandelingen, geen residuen, maar 100% eetbare schillen en 100% groene zonne-energie. We zijn ons er steeds meer van bewust hoe de smaakervaring de belangrijkste factor is voor een tevreden consument. Daarom streven we er elke dag naar om ons fruit te verbeteren door de behandelingen tot een minimum te beperken en de vruchtbaarheid van de bodem op natuurlijke wijze verhogen."

Voor meer informatie:
Pado Srl società agricola
Sibari (Italië)
Tel: +39 3891024758
[email protected]
www.primofioreitalia.it
Instagramilprimofioreitalia

Publicatiedatum: