Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Territorio Aguacate, 27-28 november Medellín

Jaarrond Hass avocado-oogst in Colombia

In de Colombiaanse stad Medellín vindt eind november een nieuwe editie van Territorio Aguacate, een ontmoetingspunt voor de wereldwijde avocadosector, plaats. "Territorio Aguacate reikt uitgebreide informatie aan over de teelt en afzet van Hass avocado's", zegt Katheryn Mejía, directeur van Corpohass.

"Anderhalve dag lang zal een congres worden gehouden waarin gerenommeerde sprekers, zowel uit Colombia als uit andere landen, kennis zullen delen over innovaties in de sector. Territorio Aguacate zal telers, exporteurs, importeurs en logistieke spelers ook gelegenheid bieden tot netwerken."

Compensatie CO2-voetafdruk
Territorio Aguacate was in 2023 gericht op ecologische duurzaamheid, dit jaar zal de focus liggen op economische duurzaamheid. "In het innovatiepaviljoen zullen dit jaar bedrijven exposeren die inzetten op het meten van de CO2-voetafdruk. Territorio Aguacate is er in dit opzicht trots op de eerste avocadobeurs ter wereld te zijn die de eigen CO2-voetafdruk meet en compenseert", aldus de directeur van Corpohass.


Katheryn Mejía, directeur van Corpohass

"Met 19.000 CO2-kredieten die zijn uitgegeven door Hass avocadotelers op zo'n 1.600 hectare, zijn we erin geslaagd om de CO2-voetafdruk van het evenement in 2023 te compenseren. Dit jaar hopen we opnieuw de voetafdruk te meten die niet alleen door de beurs, maar ook door de reizen van onze bezoekers wordt gegenereerd, en deze te compenseren. We willen een CO2-neutrale beurs zijn."

"Het weerspiegelt de filosofie van de avocadosector in Colombia en ons merk: Avocados from Colombia, sustainability from the heart".

Zomac-gemeenten
"In Colombia kunnen jaarrond Hass avocado's worden geteeld en dit maakt het land een zeer betrouwbare leverancier", merkt Katheryn Mejía op. "Dankzij ons klimaat is de smaak voortreffelijk, het drogestofgehalte hoog en de textuur romig."

"Hier ontvangen we 3.250 mm water per jaar, ruim boven het gemiddelde van 900 mm voor de planeet. 67% van het water voor de gewassen is regenwater, wat de teelt in ons land zeer duurzaam maakt."

Avocado's zijn in Colombia veel meer dan alleen fruit. "De teelt vindt plaats in zo'n 230 gemeenten in 15 departementen", vervolgt de directeur van Corpohass. "65 van die 230 gemeenten zijn Zomac-gemeenten, dit zijn plaatsen die getroffen werden door het geweld dat het land al ruim 50 jaar kent. De teelt en export van Hass avocado's is dus een nieuwe kans voor deze dorpen om zich te herstellen en verder te ontwikkelen."

Avocados from Colombia
"Met dit merk wil de sector de markt blijven veroveren en zich onderscheiden van andere origines. Territorio Aguacate zal het decor zijn voor de officiële lancering van 'Avocados from Colombia, sustainability from the heart', een merk geïnspireerd op de trots van de Colombianen op hun identiteit."

Territorio Aguacate, 27 en 28 november 2024
Tropische tuinbouw heeft een grote toekomst, maar ook belangrijke uitdagingen die ervoor zorgen dat de sector voortdurend naar oplossingen zoekt. Territorio Aguacate is de plaats die instrumenten zal aanreiken om de uitdaging van de avocadoteelt in tropische klimaatregio's aan te gaan.

"De beurs, die plaatsvindt op 27 en 28 november, wordt afgesloten met een groot feest waar we, samen met brancheorganisatie ProColombia, de aanwezigen willen laten kennismaken met al het moois dat ons land te bieden heeft. En op 26 en 29 november zijn er Avotours, een activiteit waarvoor alle geïnteresseerden zich kunnen inschrijven om persoonlijk kennis te maken met boomgaarden in verschillende teeltgebieden."

Inschrijven kan nog steeds op de website van Territorio Aguacate, ook sponsors kunnen zich nog registreren.

Voor meer informatie:
Territorio Aguacate
Tel: +57 320 871 3637 (Colombia)
[email protected]
https://territorioaguacate.com

Publicatiedatum: