Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Blijven diepvriesproducten goed als bewaartemperatuur stijgt naar -15 Celsius?"

Nomad Foods, het bedrijf achter onder meer Kapitein Iglo, onderzoekt of diepvriesproducten veilig kunnen worden bewaard bij -15°C in plaats van de huidige norm van -18°C. Dit zou tot 11% energiebesparing en 18 miljoen ton minder CO₂-uitstoot per jaar kunnen leiden, schrijft De Morgen. Testen tonen aan dat producten zoals vissticks en groenten goed blijven bij hogere temperaturen, al verliezen sommige groenten na verloop van tijd vitamine C. De hele vriesketen moet, zo stelt het bedrijf, meedoen om dit wereldwijd door te voeren, maar er is meer onderzoek nodig om de voedselveiligheid en kwaliteit te waarborgen. Lees hier meer.

Publicatiedatum: