Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lokale overheden, bedrijven en maatschappelijke organisaties slaan handen ineen

Oproep voor Regiodeal Dutch Fresh Port

In de regio rondom Dutch Fresh Port blijft de brede welvaart achter op de rest van Nederland. We lopen hiermee achter op de rest van Nederland, gezien de hogere werkloosheidscijfers, een groter aantal mensen dat onder de armoedegrens leeft en een sterke vergrijzing. Ook is het risico op ondermijnende activiteiten hoog in deze regio, dit raakt kwetsbare groepen. Deze ontwikkelingen veroorzaken een kloof in de samenleving. Dat is de reden dat ondernemers, onderwijs, inwoners en overheden samen willen werken aan het verbeteren van de regionale brede welvaart.

Henk van Os, wethouder Ridderkerk en lid stuurgroep Dutch Fresh Port: "In onze regio zetten we ons actief in voor gelijke kansen voor alle inwoners, op belangrijke gebieden zoals wonen, werken, veiligheid en onderwijs. Toch zien we een toenemende ongelijkheid op het gebied van brede welvaart, we lopen hierin achter op het landelijk gemiddelde. Dit vraagt om een gezamenlijke, versnelde aanpak om ervoor te zorgen dat niemand achterblijft en iedereen in de regio gelijke kansen krijgt om zich te ontwikkelen. Daarom doen wij als regiogemeenten een krachtige aanvraag voor de Regiodeal."

De betrokkenen bij Dutch Fresh Port streven naar een regio waar gezond voedsel voor iedereen toegankelijk is, met aantrekkelijke woon- en werkgebieden en goede kansen op banen en de juiste opleidingen. "Er zijn al diverse kleinschalige, innovatieve initiatieven in de regio die, met de juiste impuls en intensievere samenwerking, potentieel hebben om impact te maken. De uitdaging is om deze energie te richten op een toekomstig vitaal gebied, met een gezonde balans tussen economische en maatschappelijke waarde."

"Dutch Fresh Port staat bekend als een economisch zwaargewicht in de AGF-logistieke sector (Aardappelen, Groente en Fruit), dat een sleutelrol speelt in zowel Nederland als Europa.Het bundelen van de krachten van ondernemers, overheid en onderwijs biedt unieke kansen om economische groei te stimuleren én maatschappelijke waarde te creëren."

Bron: Dutch Fresh Port

Publicatiedatum: