Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Jumbo breidt elektrische vloot uit

Onlangs voegde Jumbo vier Scania 40R 4x2 trekkers met een totaal geïnstalleerde batterijcapaciteit van 624 kWh toe. Deze worden ingezet voor transport tussen DC's in de regio Veghel. Deze BEV's maken deel uit van een order voor in totaal 33 nieuwe voertuigen.

Naast de levering van de nieuwe voertuigen hebben Jumbo en Scania ook de handen ineengeslagen voor de realisatie van laadinfrastructuur. Bij het DC in Veghel is laadinfra gerealiseerd voor drie laadpalen, elk met een piekvermogen van 200 kW. Bij deze infrastructuur wordt gebruik gemaakt van één centrale Power Unit die op afstand meerdere satelliet-laadpalen kan aansturen. De centrale Power Unit wordt dan geplaatst op een locatie die minder kwetsbaar is. Naast een lagere investering resulteert dit systeem ook in lagere onderhouds- en evt. reparatiekosten.

Wilko Maas, vlootmanager bij Jumbo: "We blijven ons inzetten om het vervoer efficiënter en minder milieubelastend te organiseren, maar lopen ook tegen de nodige uitdagingen aan. We zijn blij dat we samen met Scania weer een mooie stap hebben kunnen zetten in het optimaliseren van ons elektrisch wagenpark."

De laadinfrastructuur bij het DC in Veghel is onlangs in bedrijf genomen en feestelijk opgeleverd.

Bron: Scania

Publicatiedatum: