Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Van Gelder introduceert plantaardige ganzenlever tijdens Gastvrij Rotterdam

Van Gelder introduceert tijdens Gastvrij Rotterdam een plantaardige foie gras. "Het geheel diervriendelijke en duurzaam alternatief voor de luxe delicatesse, met een smaakervaring die zich kan meten aan traditionele ganzenlever. Dit product komt voort uit de wens om een plantaardige vervanger te creëren voor de traditionele, maar controversiële foie gras", vertelt Gerrit van Gelder, algemeen directeur bij Van Gelder.

"Door het gebruik van plantaardige ingrediënten kunnen consumenten genieten van de smaak zonder de ethische bezwaren van de traditionele ganzenlever productie. Deze diervriendelijke en duurzame ambities van Van Gelder sluiten naadloos aan bij de groeiende vraag naar plantaardige alternatieven in de markt."

Duurzaam, diervriendelijk, innovatief
De ontwikkeling van Van Gelders plantaardige ganzenlever begon met een
analyse van de smaak, textuur en samenstelling van het origineel. Na uitgebreid testen en verfijnen met plantaardige ingrediënten zoals cashewnoten, cacaoboter, kokosolie en truffelolie, ontstond een product dat, volgens het bedrijf, qua smaak en mondgevoel indrukwekkend dicht bij traditionele ganzenlever komt. "De plantaardige foie gras heeft een romige textuur en diepe umami-smaak, concurrerend met het traditionele product. Dankzij de gebalanceerde mix van plantaardige vetten en aroma's biedt het een verfijnde en luxueuze smaakbeleving."

Gerrit: "We wilden niet zomaar een vervanger creëren, maar een echt alternatief dat de rijke, verfijnde smaak van foie gras eer aandoet, zonder dat er een dier aan te pas komt. Het was een uitdagend proces, maar het resultaat is iets waar we enorm trots op zijn."

Lancering Tijdens Gastvrij Rotterdam
Van Gelder presenteert deze vervanger tijdens Gastvrij Rotterdam. Horecaondernemers en food professionals zijn welkom om de plantaardige foie gras zelf te proeven op 23, 24 en 25 september 2024. "In Hal 2 op stand 103 is het team van Van Gelder dagelijks aanwezig om het productieproces toe te lichten en vragen te beantwoorden over deze innovatie. Naast de plantaardige foie gras, presenteert Van Gelder tijdens Gastvrij Rotterdam nog 16 andere producten in de vleesvervangerlijn, zoals o.a. plantaardige zalmburgers, paté, chipolata worstjes en kip schnitzel."

Voor meer informatie:
Van Gelder Groente en Fruit
Krommeweg 10
2988 CB Ridderkerk
Tel.: +31 (0)180 33 60 01
[email protected]
www.vangeldernederland.nl

Publicatiedatum: