Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologische gember van Nederlandse bodem

Sawari Fresh kondigt de lancering aan van zijn eerste lokaal en biologisch gekweekte gember. "Deze mijlpaal in de Nederlandse landbouw combineert duurzame teeltpraktijken met innovaties op het gebied van milieuvriendelijke verpakkingen", geeft Mark Grim, sales director van Sawari Fresh aan. Vanaf dit seizoen is de gember beschikbaar in diverse supermarkten en verswinkels door heel Nederland.

Sawari Fresh speelt in op de toenemende vraag van consumenten naar lokaal geteelde gember. "De gember van Sawari is onder nauwlettende teeltomstandigheden geproduceerd en staat garant voor een uitzonderlijke smaak en versheid. We hebben altijd naar onze klanten geluisterd, en zij hebben duidelijk gemaakt dat ze gember van hoge kwaliteit willen, duurzaam geproduceerd en dicht bij huis gekweekt", vervolgt Mark. "Met dit product zetten we daarom verder in op duurzaamheid en komen we tegemoet aan de veranderende behoeften van onze klanten."

Perfect Plants
Sawari Fresh heeft een aanpak van gemberproductie ontwikkeld in samenwerking met Perfect Plants, gespecialiseerd in weefselkweektechnologie. De nieuwe cultivar is ontwikkeld met behulp van de weefselkweektechnologie van Perfect Plants, samen met strenge plantcertificering en verhardingsprocessen. "Bij weefselkweek gebruik je kleine stukjes plantweefsel, die onder steriele omstandigheden worden gekweekt om genetisch identieke en ziektevrije planten te produceren. Na jaren van onderzoek en ontwikkeling hebben Sawari Fresh en Perfect Plants de gember geoptimaliseerd voor het unieke Nederlandse klimaat. Dit heeft geresulteerd in een biologisch product dat voldoet aan de strenge Europese normen."

Milieuvriendelijke verpakking
De verse gember wordt verpakt in milieuvriendelijke verpakkingen, ontwikkeld in samenwerking met Halopack. "Hiermee zet Sawari Fresh zich verder in om de ecologische voetafdruk van het bedrijf te verkleinen. De verpakking behoudt de versheid van de gember en draagt verder bij aan de missie van het bedrijf om een duurzamere voedselvoorzieningsketen te bevorderen."

Voor meer informatie:
Sawari Fresh International
Transportweg 22
2991 LV Barendrecht
Tel: +31(0)180 472 803
[email protected]
www.sawarifresh.com

Publicatiedatum: