Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Aanvoer avocado uit Peru en Zuid-Afrika relatief stabiel"

"Bij Worldwide Fruit zijn we zeer tevreden over de kwaliteit van de avocado's die we dit seizoen zowel uit Zuid-Afrika als Peru hebben ontvangen," zegt Mark Everett, Business Unit Director - Avocado's bij Worldwide Fruit.

"Peru kwam terug met een betere kwaliteit na de uitdagingen van het vorige seizoen en de daaruit voortvloeiende impact van de cycloon Yaku en het El NiƱo-effect. Over het algemeen verliepen de verschepingen vanuit Peru volgens schema, terwijl Zuid-Afrika wat vertragingen ondervond, maar over het algemeen verliep het seizoen zoals gepland. Voor het grootste deel van het Peruaanse en Zuid-Afrikaanse seizoen waren de geleverde volumes relatief stabiel."

Bron: The South African Avocado Growers Association

"In het algemeen was de gemiddelde grootte van de vruchten uit Peru kleiner, maar de teeltbedrijven in het noorden van het land lijken het zwaarst getroffen, met kleinere vruchten en een lagere opbrengst. De grondstofprijzen waren het hele seizoen door bijzonder hoog voor de grotere maten."

De vraag vanuit het VK is sterk gebleven en volgens Kantar steeg de verkoop in de 12 weken tot het einde van 1 september 2024 met 28,9% j-o-j en stegen de volumes met 18,7%. De snelste groei werd genoteerd in fruit dat rijp en klaar voor consumptie werd verkocht in vergelijking met onrijp fruit.

Voor meer informatie:
Mark Everett
Worldwide Fruit
Tel: +44 1775 717019
[email protected]

Publicatiedatum: