Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Avocado-innovatie te zien in Madrid

Westfalia Fruit, een wereldwijd avocadobedrijf, zal zijn inzet voor duurzame landbouw demonstreren op Fruit Attraction 2024 door middel van baanbrekende technologieën zoals niet-destructieve fruittesten en papier gemaakt van avocado's. Met activiteiten in 17 landen en een toegewijd wereldwijd team blijft Westfalia Fruit nieuwe normen stellen en belangrijke milieuproblemen in de sector aanpakken.

Niet-destructieve fruitinspectiemachine van Neolithics, die gedemonstreerd wordt op Fruit Attraction 2024.

De toekomst van kwaliteitsinspectie
Een van de belangrijkste hoogtepunten op de stand van Westfalia Fruit tijdens Fruit Attraction 2024 is de demonstratie van de nieuwste inspectietechnologie, ontwikkeld in samenwerking met Neolithics. Bezoekers kunnen getuige zijn van het niet-destructief testen van fruit, waarbij geavanceerde hyperspectrale beeldvorming wordt gebruikt voor realtime analyse en sortering, zonder de avocado's te beschadigen. Dit systeem, dat in de teeltomgeving is geïntegreerd, verbetert de efficiëntie, vermindert voedselverspilling in vergelijking met handmatige methoden en zorgt voor een consistente kwaliteit.

Papier op basis van avocado's staat centraal
Westfalia Fruit introduceert haar nieuwste papier en verpakkingen op basis van avocado's, vervaardigd uit 25-30% avocado-afval. Hoewel gerecycled papier en karton duurzaam zijn, leidt herhaaldelijk recyclen tot afbraak van de vezels, waardoor nieuwe materialen nodig zijn om de kwaliteit te waarborgen. Het bedrijf pakt deze uitdaging aan door cellulosevezels en zetmeel uit avocadoschillen en -zaden te gebruiken, wat de afhankelijkheid van nieuwe houtvezels vermindert en de CO2-voetafdruk verkleint. Bezoekers aan de stand van Westfalia Fruit kunnen dit uit eerste hand ervaren, aangezien een kunstenaar karikaturen zal tekenen op het avocado-papier.

Toegewijd aan een duurzame toekomst
Met een kernfocus op CO2-beheer, waterbehoud en biodiversiteit, toont Westfalia Fruit hoe het bedrijf het voortouw neemt in duurzame landbouw. Het promoot wereldwijd de Sustainable Development Goals (SDG's) van de VN. Bezoek stand 10E12 in Paviljoen P10 om meer te leren over de nieuwste inspectietechnologie, duurzame verpakkingen en de karikaturen die op avocadopapier worden getekend. Ontdek hoe 75 jaar passie, innovatie en duurzaamheid de toekomst van de avocadosector vormgeven.

Voor meer informatie:
Danielle Willems
Westfalia Fruit
Tel.: +27 011 076 8358
[email protected]
www.westfaliafruit.com

Publicatiedatum: