Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Binnenkort Egyptische pepers op de markt

Egyptische pepers komen binnenkort op de markt, en slechts een handvol exporteurs verzendt deze naar Europa. Een van deze exporteurs is Mohamed Awwad, CEO van Al Awwad for Import and Export.

"Het chilipeperseizoen begint half november en loopt doorgaans tot eind april, en bij goed weer kan het zelfs verlengd worden tot half juni. Ik verwacht een vergelijkbaar volume als vorig seizoen, of zelfs minder, afhankelijk van het weer," zegt Awwad.

Verschillende soorten Egyptische chilipepers worden naar Europa geëxporteerd. "Er is veel vraag naar pepers, kardoula, Peperoncino, Kapia en Jalapeño. We exporteren naar Italië, Duitsland, Nederland en het VK. Egyptische pepers zijn bedoeld voor de versmarkt, maar ook voor de industrie, zoals chilisaus- en chilipasta-fabrieken," legt Awwad uit.

Wat de prijzen betreft, zijn chilipepers niet immuun voor de algemene stijging van de teeltkosten. De exporteur stelt: "De prijzen zullen zelfs met ongeveer 30% stijgen ten opzichte van het vorige seizoen."

"Bij Al Awwad hebben we 60 hectare pepers geplant voor het komende seizoen. Onze pepers voldoen aan de Europese normen en MRL-limieten. We zijn er trots op dat we een van de weinige Egyptische bedrijven zijn die pepers exporteren binnen de Europese MRL-limieten. Het is eigenlijk moeilijk om de residuen van gewasbeschermingsmiddelen in chilipepers te controleren," voegt Awwad toe.

"Voor de start van het seizoen zullen we importeurs ontmoeten en hen uitnodigen om ons te vergezellen op Fruit Attraction in Madrid, in Hal 2 C11," besluit de exporteur.

Voor meer informatie:
Mohamed Awwad
Al Awwad for Import and Export
Tel: +201115555071
[email protected]
www.alawwad-eg.com

Publicatiedatum: