Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Colruyt opent eerste horeca-groothandel in Wallonië

Spar Slovenië in 2023: 1,2 miljard euro omzet, marktgroei en streven naar duurzaamheid
In 2023 behaalde Spar Slovenië een bruto-omzet van €1,2 miljard (inclusief btw), wat een stijging van 13,6% betekent ten opzichte van het voorgaande jaar. De winst voor belasting (EBT) bedroeg €21,6 miljoen, met een winstmarge van 1,97%. Het marktaandeel van het bedrijf groeide met 0,8% tot 21,7%. Daarnaast steeg het aantal aankopen met 7,9% ten opzichte van 2022, met een totaal van 58,6 miljoen aankopen in 2023. Dit houdt in dat bijna 200.000 klanten dagelijks boodschappen deden bij Spar-supermarkten in het hele land.
Bron: spar-international.com

België: Colruyt wil Professionals-keten uitbreiden
Colruyt opent aanstaande woensdag, 25 september, zijn eerste Professionals-groothandel in Wallonië in Luik - na de eerste twee winkels in Brussel. De Professional-keten zijn groothandels gespecialiseerd in voeding en dranken, exclusief voor professionals. Nog voor het einde van het jaar wordt een vierde winkel geopend in of nabij Charleroi, de andere grote stad van Wallonië.
Bron: retaildetail.eu

VK: Plannen om terrein te slopen voor nieuwe Lidl-winkel goedgekeurd
Plannen om een voormalige Homebase in West Sussex te slopen en te vervangen door een vestiging van Lidl zijn goedgekeurd. Een aanvraag voor de locatie in London Road, East Grinstead, werd goedgekeurd door de planningscommissie van Mid Sussex District Council. De verwachting is dat het filiaal in november 2025 opengaat en 40 banen creëert.
Bron: bbc.com

Hongarije: Autoriteiten hernieuwen onderzoek naar Spar
Het Europees Hof van Justitie oordeelde dat het prijsplafondbeleid voor levensmiddelen van de Hongaarse regering van 2022 de eerlijke concurrentie ondermijnde. Dit was het gevolg van een juridisch geschil tussen Spar en de Hongaarse regering, dat door het Hongaarse hooggerechtshof werd doorverwezen naar het Europees Hof van Justitie. Later, tijdens een persconferentie, vertelde Gergely Gulyás, minister van het kabinet van de premier, de pers dat de regering "niet verrast" was, want: "Als het aan Brussel had gelegen, zouden er geen prijsverlagingsseizoenen zijn geweest in Hongarije, en die zouden er ook niet zijn geweest als het aan Spar had gelegen."
Bron: agroberichtenbuitenland.nl

Globus kondigt deal aan met Kaufland
Globus Markthallen heeft aangekondigd dat het van plan is te stoppen met zijn vestigingen in Bedburg, Chemnitz, Essen, Neubrandenburg en Wesel in Duitsland. Kaufland, een retailketen die eigendom is van de Schwarz Group, zal de locaties overnemen. De verhuizing is afhankelijk van de goedkeuring van het Bundeskartellamt en de toestemming van de verhuurders.
Bron: esmmagazine.com

Polen: CVC plant Zabka-notering voor grootste beursgang Warschau sinds 2021
CVC Capital Partners Plc plant een beursgang van Zabka Polska SA, wat zou kunnen leiden tot de grootste eerste aandelenverkoop in Polen in ten minste drie jaar.
Bron: bnnbloomberg.ca

Grab2Go en Selver kondigen autonome buitenwinkel pilot aan op Ülemiste City business park in Tallinn, Estland
Grab2Go meldt dat een nieuwe autonome outdoorwinkel, in samenwerking met Selver, is geopend in Ülemiste City, een bedrijvenpark in Tallinn, Estland. In een LinkedIn-post zei Grab2Go-oprichter Mart Viilipus: "Dit proefproject is een belangrijke stap voorwaarts voor ons team en een opwindende kans om de grenzen van retail innovatie te verleggen."
Bron: retailtechinnovationhub.com

VK: Farmfoods geconfronteerd met verstoring door staking
Ongeveer 100 werknemers van een distributiecentrum in Solihull van discountketen Farmfoods gaan staken. De vakbond GMB zei dat haar leden "woedend" waren op het management van de retailers omdat ze verzoeken om erkenning van de vakbond en beter loon hebben afgewezen. De staking zal plaatsvinden op 24 en 25 september.
Bron: kamcity.com

Publicatiedatum: