Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Regen vertraagt start zoete aardappelseizoen in North Carolina

Terwijl North Carolina nog steeds een deel van de zoete aardappelen van 2023 verzendt, is men begonnen met het oogsten voor 2024. "Hoewel het grootste deel van North Carolina achterloopt, hangt dit af van de geografie," zegt Matt Solana, VP Operations/Supply Chain bij Jackson Farming Company.

Deze vertraging is het gevolg van een mix van weersomstandigheden tijdens het groeiseizoen. "We hadden grote hitte en droogte tot eind juni, gevolgd door bijna 40 centimeter neerslag van 1 juli tot 8 augustus. Daarnaast kregen we begin augustus te maken met tropische storm Debby," legt Solana uit. "Dat is een flinke hoeveelheid water. We gingen van droogte en hitte naar een overvloed aan water."

Dat betekent dat het oogsten is begonnen, maar dat ze achterlopen op de oogst van 2024. Jackson Farming heeft dit jaar ook meer zoete aardappelen geplant en het areaal vergroot. "Over het algemeen is het areaal in North Carolina iets groter dan vorig jaar, maar we zullen het pas echt weten als iedereen aan het oogsten is en we een concreet cijfer hebben," zegt Solana. "Er zal veel geoogst worden als het weer meewerkt en de velden droog zijn. Als het niet hard vriest of er meer regen valt, zullen we waarschijnlijk pas in november echt kunnen oogsten."

Prijs nog te bepalen
Wat de prijzen betreft, hoopt de teler/verzender op sterkere prijzen dan vorig seizoen, gezien de hogere inputkosten. "We hebben echter een economie die lijkt te vertragen, en er is veel druk op de retailketens om de prijzen te verlagen. Dit zal uiteindelijk ook de prijzen voor telers beïnvloeden," zegt Solana, die eraan toevoegt dat de uiteindelijke prijs zal afhangen van de ontwikkeling van het gewas.

Ondertussen is het uitplanten van de broccolivelden in North Carolina net voltooid. Het grootste deel daarvan zal rond 1 november tot Kerst worden geoogst, en soms zelfs tot in het nieuwe jaar, afhankelijk van het weer. "We kwamen uit veel water en moesten wachten tot de velden droog waren om te kunnen uitplanten. Toen we dat eindelijk deden, kregen we op maandag vier tot acht centimeter neerslag van de potentiële tropische cycloon 8," zegt Solana.

Zowel broccoli als zoete aardappelen zullen belangrijke gespreksonderwerpen zijn voor Jackson Farming op de Global Produce & Floral Show in Atlanta, Georgia van 17-19 oktober. Het bedrijf is daar immers om oude vrienden te zien en nieuwe te ontmoeten.

"Het is een grote beurs voor ons vanwege de omvang en het is een geweldige kans om vanuit het oogpunt van nieuwe klanten mensen te zien die we misschien nog niet eerder hebben gezien. Het is een kans om nieuwe contacten te leggen," zegt Solana, die opmerkt dat het bedrijf aanwezig zal zijn op stand BC215. "We willen ook opnieuw contact leggen met mensen met wie we al zaken doen, hen bedanken voor hun handel en bepalen hoe we hen in de toekomst beter van dienst kunnen zijn."

Voor meer informatie:
Matt Solana
Jackson Farming Company
www.jfcmelons.com

Publicatiedatum: