Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fellini Patrizio: "Groente-oogst loopt vertraging op door slechte weer"

Italiaanse jujubeseizoen begonnen

Sinds een paar jaar is jujube een vast item in de Italiaanse retail. "We zijn erg blij met het succes van dit product, dat in bekers wordt aangeboden en als snack wordt geconsumeerd", zegt Emile Fellini, directeur van Fellini Patrizio, een bedrijf uit de Italiaanse regio Emilia Romagna. "Anderzijds maken we ons grote zorgen over het groenteseizoen omwille van de storm op 17, 18 en 19 september in onze streek."

De oogst is beperkt en wordt gehinderd door de onophoudelijke regenval sinds dinsdag 17 september, terwijl de vraag naar de groenten stabiel blijft, zo niet toeneemt, omdat er weinig product is in heel Italië.

Moeilijke oogst op natte grond (Fellini Patrizio, 19 september 2024)

"We doen er alles aan om door te gaan met oogsten", voegt hij eraan toe, "en daarvoor moet ik ons team van oogstmedewerkers bedanken. Helaas moesten we vorige week de selderijoogst onderbreken, omdat de tractoren de velden niet uit konden vanwege de modder. Het zorgt ervoor dat we niet alle bestellingen die binnenkomen meteen kunnen uitvoeren."

De situatie zal nog enkele weken aanhouden, want de gewassen die in juli werden aangeplant hebben na twee maanden van zeer hoge temperaturen zonder temperatuurverschil tussen dag en nacht een vertraging in de ontwikkeling opgelopen.

"Ondanks alles zullen we in de komende dagen beginnen met de oogst van Romaine-sla. We hebben veel hectares aangeplant en de gewassen hebben, dankzij de drainage van de grond op meerdere percelen, weinig last gehad van het overtollige water van vorige week", besluit Fellini.

Voor meer informatie:
Fellini Patrizio S.r.L.
Via G. Pascoli, 875
47035 Gambettola (FC) – Italië
Tel: +39 (0)547 659 777
[email protected]
www.fellinipatrizio.it

Publicatiedatum: