Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Plaisirs du Verger (Frankrijk)

"Aan smaakverwachtingen voldoen is essentieel voor vijgen"

Het merk Plaisirs du Verger® van ProNatura en Organic Alliance, gecreëerd in 2022 door zes telers in de Rhônevallei, breidt uit met vijgen. De vijgen zijn verkrijgbaar van half augustus tot half oktober.


De vijgen van Plaisir du Verger worden door Pronatura geleverd aan voornamelijk biologische speciaalzaken

Biologische vijgen uit Bouches-du-Rhône
"De vijgen in ons assortiment worden geoogst door drie telers uit Bouches-du-Rhône, die al jaren samenwerken met ProNatura. In 2024 rekenen we op 40 ton, maar de volumes zullen de komende jaren gestaag toenemen. De vijgen zijn onder meer van de rassen Bourjassotte, Longue d'Août en Noire de Caromb."

Volgens de Landbouwkamer PACA is Frankrijk de op drie na grootste vijgenproducent van Europa, met 7.186 ton in 2023, ver achter Spanje (25.000 ton), Italië en Griekenland. Het departement Var, en meer bepaald de Gapeau-vallei, is goed voor 80% van de Franse oogst, gevolgd door de Bouches-du-Rhône, Vaucluse, Alpes Maritimes, Languedoc Roussillon en de Rhône-vallei, evenals een aantal kleinere teeltgebieden.

Herhaalaankopen verzekeren
"Vijgen zijn een product dat in de schappen te vinden is met grote variaties qua smaakkwaliteit, omdat er veel verschillen zijn tussen rassen. Maar ook verschillen in teeltpraktijken bij de diverse telers hebben een invloed. Het een duur product, voor "verwen"-consumptie als het ware. Vijgen die qua smaakkwaliteit teleurstellen, kunnen daarom snel een negatieve impact hebben op de afzet. Aan de verwachtingen voldoen is daarom erg belangrijk voor de ontwikkeling van de Franse biologische vijgensector. En dat is wat Pronatura biedt met haar Plaisir du Verger-assortiment: een selectie van rassen met een groot smaakpotentieel, die precies op het juiste moment worden geoogst."

Voor meer informatie:
Pronatura Provence
754 av. Pierre Grand
MIN - BP107
84303 Cavaillon (Frankrijk)
pronatura.com
biologische-alliantie.nl