Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

CMA CGM versterkt positie met overname Santos Brasil

CMA CGM heeft zojuist aangekondigd dat het 48% van Santos Brasil, de grootste exploitant van haveninfrastructuur in Brazilië en eigenaar van de grootste containerterminal in Zuid-Amerika, heeft overgenomen. "Deze overname markeert een belangrijke stap in de havenontwikkelingsstrategie van de groep en versterkt haar positie als wereldwijde exploitant van multi-user terminals", legt de groep uit in een persbericht.

Acht strategische industriële activa aan de zuidkust van Brazilië
Santos Brasil beheert een portefeuille van acht activa aan de Braziliaanse kust, waaronder drie containerterminals, een voertuigterminal, een vloeibare bulkterminal en drie logistieke faciliteiten. Deze activa bevinden zich in de havens van Santos, Imbituba, Vila do Conde, Itaqui en São Paulo.

In de twaalf maanden tot 30 juni 2024 genereerde het bedrijf een omzet van 2.549 miljoen Braziliaanse real (€ 413 miljoen) en een Ebitda van 1.284 miljoen Braziliaanse real (€ 208 miljoen).

De terminal van Tecon Santos is de grootste containerterminal in Zuid-Amerika en is strategisch gelegen. Het is een infrastructuur met:

  • een concessiecontract voor de lange termijn (2047);
  • een capaciteit van 2,5 miljoen TEU, die kan worden verhoogd tot 3 miljoen TEU;
  • drie aanlegplaatsen voor schepen tot 14.000 TEU;
  • uitstekende productiviteit van de kade, waardoor het de meest efficiënte terminal in de haven van Santos is.

De aanwezigheid van CMA CGM in Brazilië versterken
CMA CGM wil zijn tussenstoppen op de verschillende Braziliaanse terminals in Santos Brasil uitbreiden en zijn aanbod en de kwaliteit van de dienstverlening aan de exporteurs en importeurs van het land verbeteren, als antwoord op de groeiende regionale vraag.

Het potentieel van de Tecon Santos terminal voor capaciteitsuitbreiding en de operationele uitmuntendheid ervan zullen hierbij van onschatbare waarde zijn. Om gelijke tred te houden met de volumegroei is CMA CGM van plan om de investeringen in terminals op te voeren en de scheepscapaciteit te vergroten, in lijn met de toezeggingen die Santos Brasil al heeft gedaan aan de havenautoriteiten.

Het managementteam blijft op zijn plaats.

Tot slot verbindt CMA CGM zich ertoe om de inspanningen voort te zetten en de middelen te behouden die Santos Brasil heeft ingezet om zijn activiteiten koolstofvrij te maken.

CMA CGM: een belangrijke speler in de logistieke keten in Brazilië
CMA CGM is al meer dan twintig jaar actief in Brazilië, met acht kantoren en meer dan 10.000 werknemers. De groep heeft zijn activiteiten in het land ontwikkeld door interne en externe groei, met name met de overname van Mercosul Line, een historische scheepvaartlijn op het Zuid-Amerikaanse continent.

Mercosul Line werd in 2017 geïntegreerd in CMA CGM en biedt intraregionale en intermodale kusttransportoplossingen. Vandaag exploiteren CMA CGM en Mercosul Line tien wekelijkse maritieme diensten in veertien havens van het land, die Brazilië verbinden met de belangrijkste bestemmingen in de wereld.

Om de sector in Brazilië sneller koolstofarm te maken, chartert CMA CGM twee containerschepen die worden aangedreven door LNG en is de groep van plan om deze inspanning uit te breiden.

CEVA Logistics, een logistieke dochteronderneming van de CMA CGM groep, biedt ook end-to-end oplossingen aan haar klanten, een combinatie van internationaal vrachtvervoer en contractlogistiek, met 530.000 m² opslagruimte op 36 locaties. CEVA Logistics heeft 7.500 mensen in dienst in Brazilië.

De transactie zal met fondsen van Opportunity naar verwachting in het eerste kwartaal van 2025 worden afgerond, afhankelijk van goedkeuring van de relevante Braziliaanse autoriteiten.

Voor meer informatie: cmacgm-group.com/nl/

Publicatiedatum: