Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Na Kees Minnaar ook broer Wim (Citronas) overleden

Op 12 september is fruithandelaar Wim Minnaar overleden. De uitvaartplechtigheid heeft inmiddels in besloten kring plaatsgevonden. Eerder dit jaar, op 4 april, overleed zijn broer Kees Minnaar. Beide broers waren eigenaren van Citronas en kunnen gezien worden als iconen in de wereld van het importfruit.

Wim Minnaar

Citronas werd opgericht in het jaar 1940 door de familie Minnaar. Vanaf 1950 tot midden jaren 90 werd het fruit hoofdzakelijk verkocht via de citrusveiling, waarbij het fruit aan de hoogste bieder verkocht werd. Dit fruit was voornamelijk afkomstig uit Europa en door de jaren heen is de focus komen te liggen op met name overzees fruit. De familie heeft Citronas uitgebouwd tot een toonaangevende fruitimporteur in de Rotterdamse haven.

Wim was 22 jaar toen hij op de Mariniersweg begon met werken bij Citronas en wel in 1961. Kees startte iets later en in 1974 zijn ze verhuisd naar de Keileweg in Rotterdam. In 1990 is Citronas verkocht aan Albert Fischer, maar de broers Minnaar zijn er vervolgens nog vier jaar bij gebleven.

De familie stuurde onderstaande rouwkaart:

Eerdere rouwkaart Kees Minnaar:

E-mailadres voor condoleances: [email protected]

Publicatiedatum: