Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
9 oktober

Start themaplein Health in World Horti Center

Op 9 oktober wordt het themaplein 'Health' van het World Horti Center geopend. Dat gebeurt tijdens een feestelijke bijeenkomst: het Horti Health Event. Er zijn presentaties en discussies met onder meer 'voedingsvisionair' Rob Baan en wethouder van Gemeente Westland Anko Goudswaard. Aansluitend vindt, in samenwerking met De Week van Ons Eten, De Nationale Food Quiz plaats.

De tuinbouw speelt wereldwijd een cruciale rol bij het bevorderen van gezondheid en geluk, en het is wat Greenport West-Holland betreft de hoogste tijd om deze boodschap gezamenlijk breder uit te dragen. Samen met hun partners brengen ze op het Health Plein de voordelen van gezonde voeding en een groene leefomgeving onder de aandacht. Het plein draagt bij aan: Kennisdeling en innovatie, door diverse doelgroepen – waaronder onderzoek, onderwijs, ondernemers en overheden – te verbinden, Samenwerking en bewustwording binnen en buiten de sector met o.a. de zorg, (top)sport en retail, Partners krijgen op het plein gelegenheid hun verhaal te vertellen middels een film op een groot scherm. Daarnaast dragen zij bij aan de ontwikkeling van het plein en de programmering.

Sprekers

  • Rob Baan is sinds 2002 eigenaar van Koppert Cress. Daarnaast is hij dankzij zijn vermaarde passie, expertise en focus op innovatie een veelgevraagde spreker. Hij is een man met een missie: 'Laten we eens op een andere manier naar verse voeding en gezondheid kijken.'
  • Anko Goudswaard is sinds 2002 wethouder bij de Gemeente Westland. Zijn portefeuille omvat onder andere Sport, Onderwijs, Evenementen en Communicatie. Vanuit zijn rol is hij onder andere bezig met de groei en ontwikkeling van Flora Campus Westland, hierbij zet hij vol in op het thema 'Gezondheid'.


Rob Baan


Anko Goudswaard

Nationale Food Quiz
Aanvullend op de opening van het Health Plein vindt op 9 oktober De Nationale Food Quiz plaats in World Horti Center. Enthousiaste teams spelen live vanuit WHC mee, alsmede via de online uitzending. Test je kennis en laat je verrassen door de wetenschap achter ons eten. De quiz wordt gepresenteerd door Roxana van der Meulen, met ondersteuning van food-experts Andrea Stavenuiter, Jaap Bond en Kees de Gooijer. De Nationale Food Quiz is onderdeel van De Week van Ons Eten (voorheen Dutch Food Week). Wil je meespelen? Geef je op met jouw team van maximaal 4 personen.

Programma

  • 18.30 uur | Inloop
  • 18.45 – 19.45 uur | Kick-off Health Plein, met o.a. Puck van Holsteijn (WHC), Rob Baan (Koppert Cress), Anko Goudswaard (Gemeente Westland) en Wendy Scholtes-Bos (De Haagse Hogeschool)
  • 20.00 – 21.30 uur | Nationale Food Quiz

Voorafgaand aan het evenement is er een Italiaans buffet à € 20 per persoon.

Aanmelden
U kunt zich online aanmelden voor het Horti Health Event.

Bron: Greenport West-Holland

Publicatiedatum: