Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Iranees kiwi-seizoen van start

Iraanse kiwi's komen op de markt, meldt Hadi Mirzaei, CEO van Darya Noosh Payab Trading. Volgens de exporteur is de internationale vraag naar kiwi's momenteel groot. "Onze kiwi's zijn nu klaar voor de export. Het is een goede timing, want er zijn momenteel niet veel kiwi's op de markt en de vraag kan niet hoger zijn," aldus de exporteur.

Het huidige seizoen wordt gekenmerkt door een daling van de oogst als gevolg van minder regenval, maar de exporteur is geruststellend: "De kwaliteit is erg goed, zelfs nog constanter dan vorig seizoen, en ondanks de oogstdaling zijn er genoeg kiwi's voor alle markten."

"Voor zover ik kan zien, is de vraag op alle markten hoger dan vorig jaar. Dit drijft de prijzen op in vergelijking met vorig seizoen. En het moet gezegd worden dat de transportkosten momenteel schandalig zijn. Ik hoop dat de prijzen zullen dalen naarmate het seizoen vordert," zegt Mirzaei.

De Indiase markt is bijzonder dynamisch volgens de exporteur: "Het lukt maar weinig exporteurs om aan India te leveren vanwege importprocedures en de noodzaak om speciale vergunningen te krijgen. Het kost daarom tijd om aan India te leveren, maar er is veel vraag naar Iraanse exporteurs die aan deze regels voldoen."

Traditioneel zijn de voornaamste bestemmingen voor Iraanse kiwi's Rusland, GOS-landen, India en de Verenigde Arabische Emiraten. Mirzaei: "We kijken ernaar uit om naar Saoedi-Arabiƫ te exporteren, omdat het een zeer dynamische, grote en gerespecteerde markt is."

"Ondanks de huidige sterke vraag naar kiwi's, zijn we ons ervan bewust dat we te maken hebben met verschillende uitdagingen," zegt Mirzaei. "Enerzijds zullen de crisis in de Rode Zee en de situatie in de regio aanhouden. Anderzijds stijgen de vrachtkosten in een razend tempo en dat zou de markt wel eens de das om kunnen doen."

Voor meer informatie:
Hadi Mirzaei
Darya Noosh Payab Trading
Tel: +989352243937
[email protected] / [email protected]

Publicatiedatum: