Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Overstromingen beïnvloeden bio oogst Hongarije

In Nagymaros, Hongarije, werd Laszlo Batki, een biologische teler, geconfronteerd met de verwoesting van zijn gewassen door de overstroming van de Donau. Zijn perceel, net ten noorden van Boedapest, kwam onder water te staan, waardoor tomaten, paprika's, radijs en sla werden aangetast. De overstromingen volgden op een zomer van droogte, wat het groeiproces van Batki's groenten bemoeilijkte. Batki verwacht dan ook financiële verliezen omdat hij niet in staat is om te oogsten, nieuwe gewassen te zaaien of de grond voor te bereiden voor het komende jaar.

Centraal-Europa is getroffen door ernstige overstromingen, die zich uitstrekken van Roemenië tot Polen en hebben geleid tot ten minste 24 dodelijke slachtoffers, schade aan de infrastructuur en veel puin. De Donau in Boedapest bereikte zijn hoogtepunt, zoals gemeld door MTI, hoewel dit lager was dan de recordoverstroming in 2013. Batki, die duurzame landbouwpraktijken toepast op zijn één hectare grote teeltbedrijf met als doel om als model te dienen voor de lokale land- en tuinbouw, blijft hoopvol. Ondanks de huidige verliezen is hij van plan om zich aan te passen door meer traditionele gewassen te selecteren die bestand zijn tegen toekomstige overstromingen. Hij ziet de situatie als een kans voor landverjonging door de natuurlijke afzetting van voedingsstoffen door de Donau.

Bron: Reuters

Publicatiedatum: