Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Cartomat presenteert henneppapier

De internationale verpakkingsbeurs Fachpack vindt deze week plaats. Tot de exposanten van dit jaar behoort het familiebedrijf Cartomat uit het Duitse Willich. In het bijzonder zal het nieuwe, innovatieve product 'carto hennep papier' worden gepresenteerd, meldt verkoopmanager Cornelia Grips. Met deze milieuvriendelijke oplossing wil Cartomat een actieve rol spelen in het vormgeven van de toekomst van de verpakkingsindustrie. Bezoekers zullen de unieke eigenschappen en veelzijdigheid van henneppapier met eigen ogen kunnen zien en inzicht krijgen in de nieuwste ontwikkelingen van het bedrijf.Scheurvast, vochtbestendig en regionaal
Dankzij de uitzonderlijk lange hennepvezels is henneppapier scheurvast en bestand tegen vocht. De grondstof wordt regionaal geteeld en verwerkt tot papier, een zeer CO₂-vriendelijke cyclus. "We hebben de eerste oogst hennepvezels al opgeslagen en gaan dit hennepstro nu verwerken voor de papierfabriek met machines die speciaal voor dit doel zijn ontwikkeld. Hierdoor kunnen we ons eigen hennepmateriaal vanuit de omgeving van 20 km naar de nabijgelegen papierfabriek brengen, wat door de korte transportafstanden weer goed is voor het milieu," legt Grips uit.

"We verwachten echter ook veel bezoekers uit andere sectoren die ver van de land- en tuinbouw afstaan. Henneppapier is immers geschikt voor een breed scala aan toepassingen en producten," voegt ze eraan toe.


De familie Grips staat aan het roer van het bedrijf. Op de foto: Oprichter Hans Grips met zijn vrouw en dochters.

M? Klik hier voor het vorige interview met mevrouw Grips.

Bezoek het bedrijf op Fachpack in Neurenberg: Hal 7A / Stand 362.

Voor meer informatie
Cornelia Grips
cartomat Willich GmbH
Schmelzerstrasse 9
D-47877 Willich, Duitsland
Tel: +49 (0)2154 81 88 13
[email protected]
www.cartomat.de

Publicatiedatum: