Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Oogst Chasselas de Moissac druiven stevent af op goede oogst"

"De oogst van Chasselas de Moissac druiven lijkt weer aan te knopen met de normale volumes", stelt Alexandre Cancel, voorzitter van Vergers Cancel. "Vorig jaar verloren we ongeveer de helft van de trossen door meeldauw en hoge temperaturen, waardoor de druiven verschrompelden. Er moest veel uitgesorteerd worden en een deel werd niet eens geplukt. Dit jaar stevenen we af op 1.200 ton. Het suikergehalte en de kwaliteit zijn goed. Als alles volgens plan verloopt, kunnen we de markt tot 1 december bevoorraden."

Groeiende markt voor pitloze druiven
Tegelijkertijd is Vergers Cancel begonnen met de oogst van andere druivenrassen, zoals Danlas en Centennial, een pitloze variëteit. "De markt voor pitloze druiven is duidelijk in ontwikkeling. We hebben ze twee jaar geleden aangeplant en zullen dit jaar de eerste druiven oogsten, zo'n twintig ton. Op dit moment hebben we twee witte, een roze en een zwarte variëteit aangeplant."

Chasselas de Moissac: eerste Franse druif met BOB-status
Hoewel deze traditionele variëteit moeite heeft om de steeds groeiende markt voor pitloze druiven bij te benen, is de BOB-status een serieuze troef voor Chasselas de Moissac. "Het is een zoet en zeer aromatisch ras. Het stamt uit de Middeleeuwen en is nu de trots van onze streek. Hoewel het bekend staat als een van de beste druiven die er zijn, hebben we het gevoel dat het iets moeilijker is dan vroeger om dit ras te positioneren tegenover de pitloze druiven. Toch blijven sommige consumenten trouw aan Chasselas de Moissac. Het was zelfs de eerste Franse druif met BOB-status, verkregen in 1971. Dat is nog steeds een groot voordeel bij de afzet."

Voor meer informatie:
Alexandre Cancel
Vergers Cancel
1 rue de l'Occitanie
ZA Barres
82100 Castelsarrasin (Frankrijk)
Tel: +33 (0)5 63 04 82 13
[email protected]
https://www.vergers-cancel.fr/

Publicatiedatum: