Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
VBT-cijfers week 38

Prijs kropsla verdubbelt in één week tijd

In week 38 is de middenprijs voor aubergines bij het VBT doorgestegen tot 2,65 euro per kilo. Ook voor groene courgettes (51 eurocent per stuk), groene paprika (1,54 euro per kilo) en kropsla (net geen 1,10 euro per stuk) steeg de prijs. Voor kropsla betekent het een verdubbeling van de prijs in één week tijd.

Een stuksprijs van meer dan 1 euro voor kropsla is ongezien de afgelopen jaren op de veilingen van het Verbond van Belgische Tuinbouwcoöperaties. De laatste keer dat de prijs de grens van 1 euro per stuk aantikte was in week 4 in 2019. Dit voorjaar lag de prijs voor kropsla ook enkele weken erg hoog, maar de eurogrens werd toen niet aangetikt. Ook de overige slasoorten stegen afgelopen week in prijs.

Voor tomaten is de middenprijs stabiel ten opzichte van een week eerder, met prijzen van 1,12 voor los en 1,03 voor tros. De gehoopte najaarsopleving van de prijzen om een magere prijsvorming te compenseren, zet nog niet echt door.

Bekijk hier alle VBT-cijfers voor groenten voor week 38.

Foto index: ID 38583137 © Inavanhateren | Dreamstime.com