Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
De Vijf Seizoenen wint Green Chef's Hat

Spoony wint We're Smart toekomstprijs tijdens Gastvrij Rotterdam

Op horecabeurs Gastvrij Rotterdam heeft We're Smart zijn jaarlijkse Future Awards uitgereikt. Deze prijzen worden toegekend aan bedrijven en organisaties die uitpakken met voedingsproducten, -innovaties of -projecten voor een duurzamere toekomst. Ook de winnaar van de Green Chef's Hat-wedstrijd werd bekendgemaakt, en Emile Van der Staak (De Nieuwe Winkel) is nu officieel 'Untouchable'.

De Belgische milieu-econoom Pamela Peeters werd uitgeroepen tot persoon van het jaar. Haar boek 'Eco Hero' en de bijbehorende jeugdstrip inspireren wereldwijd jong en oud om duurzamer te leven, zo geeft de organisatie aan. Daarnaast won het Nederlandse bedrijf BeetZ Europe, dat gedroogde bieten produceert, de prijs voor innovatie van het jaar. Deze bieten worden gepekeld, gegaard en afgehangen, door middel van de dry-aged techniek. Het jaarlijkse groene gastronomiecongres Vestial uit Almeria is project van het jaar.



Mediaprijzen
Ook op het gebied van communicatie en media werden er prijzen uitgereikt. De Italiaanse podcast 'The Green Spoon Podcast' won de prijs voor communicatie van het jaar, terwijl het Nederlandse magazine Entree Magazine bekroond werd als beste mediaplatform voor de horeca. Deze media spelen een belangrijke rol in het informeren en inspireren van een breed publiek over duurzame voeding.

Producten gelauwerd
Op productniveau waren er eveneens winnaars. Het Spaanse bedrijf Beyond Seeds ontwikkelde BINU, een nieuwe "unieke groente", die de prijs voor product van het jaar in de wacht sleepte. Daarnaast won het Nederlandse initiatief Spoony, dat pakketjes vol groenteplezier voor kinderen aanbiedt, de speciale toekomstprijs van het jaar.

"Deze prijzen laten zien dat er een enorme diversiteit aan innovatieve initiatieven is op het gebied van duurzame voeding", zegt Frank Fol, oprichter van We're Smart. "Van gedroogde bieten tot podcasts en van nieuwe groenten tot inspirerende boeken, de winnaars tonen aan dat duurzaamheid en smaak hand in hand gaan."

Green Chef's Hat
Restaurant De Vijf Seizoenen (BE) won de finale van de We're Smart 100% Pure Plant-wedstrijd 'The Green Chef's Hat 2024' Rotterdam. Volgens de jury bestaande uit 2 vijf Radijzen chefs, de keukenjury van de Gastronomische Gilde van Nederland en juryvoorzitter Frank Fol waren de vijf gerechten die chefs Jonas en Laurence Haegemans voorschotelden erg sterk in zowel eenvoud als in smaak. Ze waren ook over heel de lijn het meest consistente team.

De avond werd kracht bijgezet door een zesgangenmenu, bereid door drie van 's werelds beste groentechefs: Xavier Pellicer (Healthy Kitchen, Spanje), René Mathieu (La Distillerie, Luxemburg) en Emile van der Staak (De Nieuwe Winkel, Nederland). Van der Staak, die vorig jaar voor de tweede keer op rij de eerste plaats behaalde in de We're Smart Top 100, werd tijdens de ceremonie om die reden gekroond tot 'Untouchable'.

Bron: We're Smart

Publicatiedatum: