Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jan Peeters, Fruitconsult:

"Moet je altijd biologische groenten en fruit kiezen?"

Op 28 augustus publiceerde Het Parool een artikel dat waarschuwde voor het MRL-gehalte op fruit, hoewel conventioneel voedsel als gezond wordt beschouwd. Moet je altijd biologische groenten en fruit kiezen, zodat je geen resten van gewasbeschermingsmiddelen binnenkrijgt, ook als dat duurder is en je er minder van kunt betalen? Jan Peeters, eigenaar van Fruitconsult, benadrukt in een opiniestuk dat voldoende groente- en fruitconsumptie het risico op veelvoorkomende ziekten verkleint. Desondanks daalt de consumptie in Nederland, mede door hoge prijzen en negatieve berichtgeving.

Peeters wijst op de hogere kosten van biologisch voedsel, wat de keuze voor conventioneel voedsel rechtvaardigt als het gaat om gezondheidsvoordelen. Hij pleit voor het gebruik van 'plantmedicijnen' in de landbouw om betaalbaar voedsel te garanderen, en vindt de waarschuwingen in het artikel misplaatst, omdat ze de volksgezondheid mogelijk schaden. Lees hier meer.

Publicatiedatum: