Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Is ons eten minder voedzaam dan vroeger?"

De voedingswaarde van groenten en fruit zou zijn afgenomen door veranderingen in de bodem, wat leidt tot een vermindering van mineralen zoals ijzer, zink en selenium. Experts wijzen erop dat er wel aanwijzingen zijn voor deze daling, maar dat de meetmethoden van vroeger mogelijk minder betrouwbaar waren. De verminderde bodemkwaliteit is een belangrijke factor; kwekers richten zich tegenwoordig vooral op opbrengst, houdbaarheid en uiterlijk, terwijl het mineraalgehalte minder aandacht krijgt.

Toch is er volgens hen geen reden tot zorg. "Ik zou zeggen: varieer gewoon met verschillende soorten fruit en varieer met verschillende soorten groenten, dan krijg je een hele goede combinatie van voedingsstoffen binnen", zo vertelt Wieke van der Vossen tegen EenVandaag. Lees hier meer.

Publicatiedatum: