Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Dillen Langenberg, Tovano:

"Ondanks hoge prijzen veel animo voor eerste binnenkomst gedroogde Turkse vijgen"

Tholen - De nieuwe oogst gedroogde vijgen van Ephesus is weer geladen in Turkije voor vertrek naar Tovano in Maasdijk. "Deze bergvijgen zijn bij de kenners erg geliefd. De beste kwaliteit vijgen komt nu eenmaal uit de bergen, daar komen de vijgen met het meeste vruchtvlees vandaan", vertelt Dillen Langenberg van noten- en zuidvruchtengroothandel Tovano uit Maasdijk.

De oogst van de vijgen verloopt dit jaar erg moeizaam en de verwachting is dan ook dat er dit jaar aanzienlijk minder vijgen beschikbaar zullen zijn. "Toch kiezen veel klanten ondanks de hogere prijzen voor de beste kwaliteit en willen ze graag gebruikmaken van de eerste binnenkomsten", vertelt Dillen.

"We verkopen weliswaar jaarrond vijgen, maar zeker binnen de AGF-groothandels en exporteurs zit er een bepaald segment kwaliteitskopers toch elk jaar weer op de nieuwe oogst uit Turkije te wachten. Maar ook allochtone klanten weten er goed weg mee", besluit Dillen.

Nieuw is dat dit jaar naast de bekende vijgen nummer 2 en 4 verpakt in dozen van 15 kg (3x 5 kg) ook een wat kleiner maatje, namelijk vijgen nummer 6, worden verpakt in omdozen van 7,5 kg (3x 2,5 kg).

Voor meer informatie:
Tovano
Transportweg 47
4676 LM Maasdijk
Tel.: 0174 52 83 33
[email protected]
www.tovano.nl