Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vélez-Málaga pakt mango- en avocadodiefstal aan met nieuwe inspectiestrategie

Als reactie op het toenemende probleem van mango- en avocadodiefstal heeft Vélez-Málaga in de Spaanse provincie Malaga sinds augustus een nieuwe inspectiestrategie geïmplementeerd, gericht op de belangrijkste punten van uitgang van de gemeente. Dit initiatief heeft geleid tot meer dan 200 controles op cruciale locaties, wat heeft geresulteerd in talrijke interventies en de inbeslagname van voertuigen.

De inspanningen om dit probleem te bestrijden bestaan uit samenwerking tussen lokale ambtenaren, waaronder burgemeester Jesús Lupiáñez en landbouwwethouder Jesús María Claros, politiediensten en verenigingen van teeltbedrijven, met als doel de veiligheid op het platteland te verbeteren tijdens het kritieke mango-oogstseizoen. Het doel is om de diefstal van deze belangrijke gewassen een halt toe te roepen en het land- en tuinbouwerfgoed van de regio te behouden.

De autoriteiten hebben vastgesteld dat de telers zich beter aan de documentatie houden, waardoor de handhaving soepeler verloopt. Burgemeester Lupiáñez wees op het succes van deze gezamenlijke inspanningen en gaf aan dat het aantal diefstalincidenten aanzienlijk is afgenomen. Landbouwgemeenschappen en organisaties zoals ASAJA en COAG hebben de tijdige start van deze maatregelen geprezen en waarderen de proactieve houding om hun levensonderhoud veilig te stellen.

Om het diefstalrisico te beperken, wordt telers in het gebied geadviseerd om gebruik te maken van veilige opslagoplossingen, alarmsystemen te installeren en nauw contact te onderhouden met de plaatselijke wetshandhaving. Daarnaast hebben veel telers hun eigendommen beter beveiligd met bewakingscamera's en belichting. De gemeenschap wordt aangemoedigd om verdachte activiteiten onmiddellijk te melden om de politie te helpen en de kans op het terugkrijgen van gestolen goederen te vergroten.

De diefstal van mango's en avocado's heeft aanzienlijke gevolgen voor de economie van Vélez-Málaga, niet alleen voor de individuele telers maar ook voor de bredere land- en tuinbouwsector. Met deze inspanningen om diefstal te voorkomen willen de autoriteiten de werkgelegenheid en de economische stabiliteit van de gemeenschap beschermen.

Bron: Euro Weekly News

Publicatiedatum: