Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
She Feeds the World Program gaat vijfde jaar in

Poten van aardappelen gestart in Egypte

De teelt van aardappelen in Egypte voor het seizoen 2025 is begonnen. "Dit jaar verwachten we een succesvol seizoen met veelbelovende nieuwe exportmarkten in Aziƫ en Afrika," zegt Yassen Abdelhay, exportadviseur bij Arafa for Export and Agriculture Development.

"Ons plantseizoen begint gewoonlijk in september en omvat zowel zomer- als wintergewassen tot januari. De oogst en export lopen van januari tot juni, waarbij de export voor sommige bestemmingen doorgaat tot november. De geteelde variƫteiten zijn voornamelijk Spunta en Cara voor consumtpieaardappelen, Lady Rosetta, Hermes en Carosu voor chipsaardappelen en Diamant en Agria voor fritesaardappelen."

Abdelhay voorspelt dat Arafa dit jaar 200.000 ton zal gaan oogsten. "We zullen onze positie als toonaangevende teler van industrieaardappelen voor chips en frites met een hoge vastheid en een laag suikergehalte, evenals consumptieaardappelen van hoge kwaliteit behouden. Arafa speelt een vitale rol als een van de grootste aardappeltelers in Egypte. We zijn ook een belangrijke leverancier voor PepsiCo in Egypte en wereldwijd."

Naast de volumes die rechtstreeks op de eigen teeltbedrijven worden geteeld, blijft het bedrijf deelnemen aan het She Feeds the World-programma. Abdelhay legt uit: "Met meer dan 20 jaar ervaring in de aardappelsector ondersteunen we kleinschalige telers door pootaardappelen op te slaan en veilig te stellen, technisch advies te geven en gewassen te verzamelen voor sortering en levering aan PepsiCo."

De exporteur beschrijft het She Feeds the World-programma: "Het is een programma dat wordt gehouden door PepsiCo en de PepsiCo Foundation in samenwerking met Care, een wereldwijde non-profitorganisatie die armoede bestrijdt. Het programma is in 2018 van start gegaan om tegemoet te komen aan de voedingsbehoeften van een groeiende wereldbevolking en om genderongelijkheid in de land- en tuinbouw aan te pakken. Met een budget van 18,2 miljoen dollar wil She Feeds the World de voedselzekerheid en voeding van arme plattelandshuishoudens verbeteren, met een sterke nadruk op vrouwelijke kleinschalige telers. Het programma werkt rechtstreeks met vrouwen om hun vaardigheden en vertrouwen in duurzame land- en tuinbouwpraktijken, marktbetrokkenheid, gendergelijkheid en voedsel- en voedingszekerheid op te bouwen."

Abdelhay concludeert: "In Egypte ondersteunt het She Feeds the World programma meer dan 1.000 aardappeltelers om de kwaliteit van de teelt te verbeteren, de toegang tot inputs te vergroten en betere prijzen te bedingen. We zijn er trots op voor het vijfde jaar deel te nemen aan dit project, dat aansluit bij onze normen en missie, waarbij we ons richten op sociale verantwoordelijkheid door vrouwen in de markt te versterken en gendergelijkheid te ondersteunen."

Voor meer informatie:
Yassen Abdelhay
Arafa for Export and Agriculture Development
Tel/WhatsApp: +201007244471
[email protected]
www.linkedin.com/in/yassen-farouk
www.arafatrade.com

Publicatiedatum: