Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Cyprus: Groenten 41,7% duurder in augustus

SPAR Oostenrijk investeert € 51 miljoen in uitbreiding logistiek centrum Graz
Na bijna twee jaar bouwen opende SPAR Oostenrijk op 7 september 2024 het uitgebreide logistieke centrum in het hoofdkantoor in Graz. Dit markeert de vijfde uitbreidingsfase op de locatie. De noodzaak om aan de groeiende vraag naar producten te voldoen en de continue bevoorrading van 1,4 miljoen mensen in Stiermarken en Zuid-Burgenland te garanderen, was de drijvende kracht achter deze uitbreiding.
SPAR Oostenrijk vergrootte de logistieke ruimte met 40% en voegde 12.000 nieuwe palletplaatsen toe, waarvan de helft in een geautomatiseerd hoogbouwpalletmagazijn.
Bron: spar-international.com

Spanje: Lidl implementeert Nutri-Score op alle producten tegen 2026
Lidl Spanje versterkt zijn inzet voor de gezondheid van de consument door te beloven het Nutri-Score-etiketteringssysteem tegen 2026 op al zijn producten te implementeren. Om tegemoet te komen aan consumenten die bewuste dieetkeuzes willen maken, heeft Lidl zijn vegetarische en veganistische merk Vemondo uitgebreid. De supermarktketen heeft ook plantaardige eiwitbronnen in zijn assortiment gepromoot, in lijn met de Planetary Health Diet-aanpak. De discounter is een belangrijke inkoper van groenten en fruit in Spanje. In 2023 kocht het meer dan €3,1 miljard aan verse, lokaal ingekochte AGF, een stijging van 4% ten opzichte van 2022.
Bron: esmmagazine.com

VK's Co-op Group keert terug naar winst
Co-op Group, eigenaar van de op zeven na grootste supermarktketen van Groot-Brittannië, rapporteerde een winst in de eerste helft van het jaar doordat de groei van het aantal leden en van de 'quick commerce'-activiteiten de kosteninflatie compenseerden. De omzet steeg in de eerste helft met 1,5% tot 5,6 miljard pond (6,7 mld euro), vooral dankzij de supermarkten en juridische diensten. De groep zei van plan te zijn om 120 nieuwe supermarkten te openen in retail en franchise tegen het einde van volgend jaar. De onderliggende winst voor belastingen bedroeg 3 miljoen pond (3,6 mln euro) voor de zes maanden tot juni, vergeleken met een verlies van 9 miljoen pond een jaar eerder.
Bron: reuters.com

Lichtgewicht plastic zakken vanaf 1 januari niet meer gratis in Kroatië
Vanaf 1 januari 2025 zullen lichtgewicht plastic zakken, die meestal op rollen in de groente- en fruitafdeling van winkels of bij marktkraampjes te vinden zijn, niet langer gratis zijn. Het nieuws werd bevestigd door Sanja Radović, hoofd van de sector afvalbeheer van het ministerie van Milieubescherming, tijdens een interview in het programma Dobro jutro, Hrvatska op HRT.
Bron: croatiaweek.com

Cyprus: Groenten 41,7% duurder in augustus
Cyprus kende in augustus uiteenlopende prijsbewegingen voor essentiële consumptiegoederen: 18 basisproducten noteerden een maandelijkse stijging, 25 een daling en twee categorieën bleven ongewijzigd, zo blijkt uit het laatste verslag van het Waarnemingscentrum voor de prijzen van de Dienst voor consumentenbescherming. Opmerkelijke prijsstijgingen werden waargenomen bij groenten en kruiden (41,7% maand-op-maand), vers vlees (4,1%) en vloeibaar petroleumgas cilinders (3,3%).
Bron: in-cyprus.philenews.com

Publicatiedatum: