Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Astra presenteert verbeterde KA-700H fruitschiller

In de voedselverwerking zijn efficiëntie en kwaliteit essentieel. Sinds Astra, een Japanse fabrikant van innovatieve schilmachines, een paar jaar geleden begon met de introductie van zijn fruitschillers in het buitenland, hebben de KA-700H modellen al snel het vertrouwen gewonnen van bedrijven in meer dan 60 landen, waaronder fruitverwerkende bedrijven, ziekenhuizen, schoolkantines, banketbakkerijen en distilleerderijen. Met de nieuwste upgrade heeft de KA-700H een nieuw prestatieniveau bereikt. Het bedrijf zal dit nieuwe model lanceren op twee komende internationale beurzen: Fruit Attraction en IFPA.

Innovatieve nieuwe functies
Volgens Ryo Takeshita, verkoopmanager bij Astra, kan de KA-700H nog steeds 20 verschillende soorten groenten en fruit schillen, maar is hij nu gemakkelijker te gebruiken en heeft hij een aantal interessante upgrades.

"De grootste verandering is het nieuwe kleurenscherm. Het oude model gaf alleen de schildiepte en draaisnelheid weer met twee getallen, maar nu geeft het display veel meer informatie, waaronder korte animaties die laten zien hoe fruit moet worden ingevoerd en hoe verschillende instellingen de schilkwaliteit beïnvloeden. Dit maakt de machine veel begrijpelijker, waardoor de kans op onjuist gebruik afneemt."

Het vernieuwde model is ook robuuster. "In het verleden raakten sommige machines beschadigd tijdens het transport omdat ze compact waren en ruw werden behandeld. We hebben nu sterkere materialen gebruikt om schade tijdens transport te voorkomen. Daarnaast hebben we problemen aangepakt met vruchtensap dat de machine binnendringt onder extreme omstandigheden, zoals hoge vochtigheid en zware druk. De stekker is ook verbeterd: hij is nu sterker en is het mogelijk om hem uit het apparaat te verwijderen."

"Als reactie op de feedback van onze klanten heeft de nieuwe KA-700H nu ook een centrifugeerfunctie. Voorheen werden de schilopties apart verkocht, maar door de grote vraag zijn de schilonderdelen nu onderdeel van de basisset. Dit maakt de KA-700H perfect voor mensen die fruit willen draaien om te raspen, vooral citrus!"

Eenknopsbediening
"We blijven onze machines vernieuwen en upgraden om ze nog gebruiksvriendelijker, lichter en robuuster te maken. Als je me vraagt waarom ik onze nieuwe KA-700H aanbeveel, is de lijst lang!" lacht Ryo.

"In tegenstelling tot traditionele schilmachines die een rond mes gebruiken, creëert de KA-700H een perfect glad oppervlak, waardoor hij ideaal is voor vers gesneden fruit. Bovendien is hij snel: hij kan ongeveer 3.200 stukken schillen in een shift van slechts 8 uur, wat vier keer sneller is dan schillen met de hand!"

"Een andere eigenschap die klanten waarderen is dat de KA-700H beschadigd of niet-standaard fruit kan verwerken. Hierdoor kunnen bedrijven producten die normaal gesproken weggegooid zouden worden opnieuw gebruiken, waardoor de hoeveelheid afval aanzienlijk afneemt", legt Ryo uit. "Dankzij de éénknopsbediening kan iedereen - ongeacht leeftijd of vaardigheidsniveau - consistente resultaten bereiken zonder fysieke kracht nodig te hebben. En laten we de hygiëne niet vergeten. De hele machine is gemakkelijk schoon te maken, wat zorgt voor een uitstekende hygiëne en is gecertificeerd door NSF en CE."

Eerste lancering op twee grote beurzen
De nieuwe KA-700H wordt in oktober geïntroduceerd op Fruit Attraction in Spanje (Stand #10G30) en de IFPA Global Show in de VS (Stand #C2514). Ryo: "We heten u van harte welkom op onze stand om onze geavanceerde technologie en hoogwaardige prestaties uit eerste hand te ervaren. We zullen u laten zien dat de KA-700H niet zomaar een schilmesje is, maar een revolutie in het schillen van fruit."

Naast het KA-700H model biedt Astra ook vele andere soorten schilmachines, zoals de KA-750PM voor groter fruit zoals ananas, meloen en grapefruit. "Op de twee beurzen presenteren we ook een prototype van het hulpstuk om ananaskernen te verwijderen. We zijn ervan overtuigd dat dit product een revolutie teweeg zal brengen die het grootste obstakel bij de verwerking van ananas uit de weg zal ruimen en de productiviteit drastisch zal verhogen. We streven naar een formele lancering aan het eind van dit jaar, maar we hopen dat u het eerst op de beurzen kunt zien."

Meer over Astra's citrus model KA-750PM

Voor meer informatie:
Ryo Takeshita
ASTRA Inc.
Tel.: +81 0245412444
[email protected]
https://en.e-astra.co.jp