Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mantuafruit

"Normale afzet Italiaanse meloenen"

"Het meloenenseizoen loopt ten einde. De afzet van de gladde meloenen zal nog een paar weken doorlopen. Als je me om een oordeel vraagt, zou ik zeggen dat het een normaal jaar is geweest", zegt Maurizio Carbonini, sales manager van het Italiaanse Mantuafruit.

"Maar omdat we ongeveer 20% minder kilo's hebben geoogst door weersomstandigheden, hadden we net iets meer verwacht van de prijzen in bepaalde fases van het seizoen. Maar goed, we mogen niet klagen, alles is behoorlijk vlot verlopen."

Het is overigens een zeer kort seizoen geweest: het gros van de verkoop concentreerde zich in een vijftigtal dagen. "Er zijn geen netmeloenen meer over, terwijl de afzet van het fruit met gladde schil nog doorgaat tot en met volgende week. De kwaliteit en maten zijn zeer goed. De gladde meloen doet het steeds beter in de afzet en ook de prijzen klimmen iets, waardoor we volgend jaar het areaal wat zullen uitbreiden."

"Sinds begin juli hebben we ons assortiment verrijkt met gele meloenen. Dat kon dankzij een nieuwe samenwerking met een teler. De gele meloenen zullen tot eind oktober kunnen worden aangeboden", aldus Carbonini.

"Met het BGA-keurmerk Melone Mantovano kunnen we ons onderscheiden van de standaardlijn. Het staat goed aangeschreven in de groothandel en retail, omdat die een positieve feedback krijgen van de consumenten."

In het buitenland verkoopt Mantuafruit de meloenen in heel Europa, met de nadruk op Duitsland. "Ook het premiummerk Antonio Francescon valt in de smaak. In een zeldzaam jaar als dit hebben we niet te hard ingezet op dit merk, maar het komt wel tegemoet aan de eisen van een segment van consumenten die op zoek zijn naar topproducten", besluit de sales manager.

Voor meer informatie:
Mantuafruit
Via Retenago 13
46040 Rodigo (MN) – Italië
Tel: +39 (0)376-650727
[email protected]

Publicatiedatum: