Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Greenfood Ibérica over het druivenseizoen

"Kleur van druiven is in sommige Europese landen belangrijker dan je zou denken"

Na het in prijs eerder volatiele steenfruit- en meloenenseizoen, is de druivenmarkt opvallend stabiel. Sinds het begin van het seizoen liggen de vraag, en bijgevolg ook de prijzen, op een praktisch constant en goed niveau.

"Zoals elk jaar beginnen we het seizoen in juli met witte rassen, in het bijzonder Sugraone Superior. De grootste vraag naar dit ras zien we in Centraal-Europa en Scandinavië", zeggen Paula en Tonyi van Greenfood Ibérica. "Maar we leveren gedurende het hele seizoen ook de rode ITUM-rassen en zwarte variëteiten, waaronder Autumn Royal."

"Ze worden op de markt gebracht onder ons Daily Greens merk in kartons met tien 500 grams punnets en in gerecyclede en recyclebare papieren zakken. "In Scandinavië, onze grootste markt, zijn groene druiven het populairst. Kleur is er een veel belangrijkere factor dan het lijkt. Dit jaar waren er enkele witte rassen met een gele tint, en hoewel de smaakkwaliteit superieur was, was het niet gemakkelijk om ze op de markt te brengen. De komende jaren zullen we hier rekening mee moeten houden."

"Desondanks is het een stabiel seizoen geweest. Tot nu toe hebben we de verkoopvolumes van vorig jaar geëvenaard. We hopen in de resterende weken die tendens aan te houden."

"Bovendien werden we aan het begin van het seizoen al geïnformeerd dat Peru zijn druivenseizoen vroeg zou afsluiten, dus over het algemeen werden we niet gehinderd door importproduct, dat het voor ons soms moeilijk maakt om een tevredenstellende prijs te behalen."

Voor meer informatie:
Greenfood Iberica
Avda. Catalunya, 33-35
17253 Mont-ras Girona (Spanje)
Tel: +34 972 636 559
https://greenfoodiberica.es

Publicatiedatum: