Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Axarquía Tropical (Spanje)

"De mango-oogst is minder klein dan vorig jaar en dan aanvankelijk verwacht"

De afzet van Spaanse mango's vordert langzaam als gevolg van de marktprijzen, die hoog zijn wegens de kleine oogst. Maar nu zorgt die beperkte vraag toch voor een lichte daling van de prijzen.

"De oogst is beperkt, maar niet zo beperkt als vorig jaar en niet zo uitgesproken als aanvankelijk verwacht", zegt Antonio Fernando Prados, manager Axarquía Tropical, een bedrijf uit de Spaanse provincie Málaga.

De hoge mate van speculatie bij de houtverkoop heeft geleid tot exorbitante marktprijzen. "De prijzen zijn behoorlijk gestegen en de afzet verloopt traag, zo traag dat er zelfs mango's aan de bomen blijven hangen, in afwachting om geplukt te worden. En dus passen de prijzen zich uiteindelijk aan de vraag aan", aldus de teler en handelaar.

"Als er door de telers te veel gespeculeerd wordt, kan er geen sprake zijn van fluïditeit op de markt of redelijke winstmarges voor alle partijen in de keten. Een vlotte verkoop tegen hoge prijzen is immers onmogelijk, dat is zo voor eender welk product", beweert Prados.

Op dit moment werkt Axarquía Tropical met Osteen mango's, een ras dat het bedrijf tot eind volgende week beschikbaar hoopt te hebben. Daarna is het de beurt aan Keitt, een variëteit waarvan de opbrengst door zijn latere bloei minder wordt beïnvloed door de weersomstandigheden. Keitt mango's zullen beschikbaar zijn tot half november.

Op dit moment zijn er ook Braziliaanse mango's op de markt, maar die verschillen sterk van het Spaanse fruit, zowel in prijs als kwaliteit. "Dit jaar verwachten we een goede oogst van Kent mango's in Peru. De import zou wel eens vroeger op gang kunnen komen dan voorgaande jaren", verwacht Antonio Fernando.

Voor meer informatie:
Antonio Fernando Prados (directeur)
Axarquía Tropical
C/ Peñuelas 2
29793 Torrox Costa (Málaga) – Spanje
Mob: +34 616 444 740
[email protected]
www.axarquiatropical.com

Publicatiedatum: