Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Groothandelaren zoeken nieuw onderkomen na definitieve sluiting

"We willen zo dicht mogelijk bij Keulen blijven"

Norbert Heep runt een fruitgroothandel op de Keulse groothandelsmarkt met een jaarlijkse omzet van ongeveer 15 miljoen euro. Inmiddels is echter besloten dat het groothandelscentrum eind 2025 definitief moet wijken. Heep is daarom ook op zoek naar een nieuwe locatie voor zijn bedrijf. "We willen zo dicht mogelijk bij Keulen blijven", zegt hij. Het probleem: er zijn vrijwel geen grote koelhuizen in de stad die een nachtvergunning hebben. Zonder deze vergunning kunnen vrachtwagens 's nachts geen goederen afleveren en ophalen.


Norbert Heep in betere tijden: Hier tijdens het groothandelsmarktbezoek van FreshPlaza.de in 2019.

"Ik denk dat het bijna onmogelijk is dat we onze handelsbelasting in Keulen blijven betalen", zegt Heep. Hij zoekt naar een tweeledige aanpak: ten eerste gewoon voor zijn bedrijf. En ten tweede geeft hij de droom van een nieuw groothandelscentrum in Keulen niet op: hij informeert ook naar grotere gebieden waar Früchte Heep in de toekomst misschien een klein centrum met andere retailers kan blijven exploiteren.

Voor meer informatie:
www.koelner-grossmarkt.de
www.frucht.de

Publicatiedatum: